FIco Caputova
Prezidentka Zuzana Čaputová a Robert Fico. Zdroj: Reprofoto/noviny.sk

Fico sa vyjadril po prejave prezidentky. Jej slová z výročnej správy o stave republiky ostro skritizoval

BRATISLAVA / Výročnú správu o stave republiky, ktorú ráno predniesla poslancom Národnej rady SR prezidentka Zuzana Čaputová, predseda Smeru-SD ostro skritizoval. Podľa slov Fica prezidentka nepovedala nič nového a bol by radšej keby aspoň konala tak, ako sa vyjadrila počas prednesu výročnej správy.

Potom čo prezidentka prvýkrát vystúpila pred poslancov národnej rady a predniesla výročnú správu o stave republiky, objavila sa prvá kritika. Predseda Smer-SD Robert Fico túto výročnú správu, ktorá bola podľa slov prezidentky úplne odlišná ako predošlé, ostro pred kamerami skritizoval. Ako v úvode Fico povedal, „prezidentka nepovedala nič nové, „veľa slov“.

„Bol by som rád aj keby robila to čo hovorí. Na jednej strane avizovala, že sa jej nepáči skrátené legislatívne konania, zákony, ktoré nie sú riadne pripravené a prediskutované. Potom bez zaváhania podpíše špiclovací  zákon, ktorý bol v skrátenom konaní prijatý. Boli to poslanci smeru, ktorí sa museli obrátiť na ústavný súd a až ten potom pozastavil účinnosť tohto zákona,“ vyjadril sa.

Viac..  Akt o slobode médií: nový zákon na ochranu novinárov EÚ a slobody tlače

Fico kritické oko hodil aj na tému ohľadom čerpania fondov z Európskej únie. „Veľa nepresných čísiel, pokiaľ ide o čerpanie eurofondov. Mňa vôbec tento prejav neprekvapí, skôr by som očakával, že pani prezidentka sa bude držať toho, čo sama povedala,“ dodal.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Súhrnná správa o činnosti EÚ v roku 2023

Komisia uverejnila súhrnnú správu o činnosti EÚ za rok 2023. V roku 2023 EÚ naďalej …

Consent choices