Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Beňová sa ostro pustila do Roberta Fica: Nachádza sa v hlbokej paranoji, všade vidí len zradcov a nepriateľov

BRATISLAVA / V stredu Peter Pellegrini predstavil svoju jedenástku. A teda poslancov Smeru-SD, ktorí sa rozhodli k nemu pridať a odísť zo strany. Robert Fico na ich odchod zareagoval statusom 6 hodín po rannej tlačovej konferencii Petra Pellegriniho.

„Včerajší fejsbukový status predsedu strany a predsedu poslaneckého klubu, ktorý bol uverejnený 6 hodín!!! potom, čo poslanecký klub opustila tretina poslancov, bol nedôstojný a neprofesionálny,“ uviedla Monika Beňová vo svojom statuse. „Predseda strany, ktorá má 21 rokov a ktorá napriek všetkému stále disponuje pomerne solídnou voličskou základňou, má povinnosť postaviť sa pred média a vysvetliť našim voličom čo sa deje a najmä, čo sa bude diať ďalej. V neposlednom rade je to aj jeho povinnosť voči tým, ktorí sme zo strany neodišli,“ dodala Beňová.

„Priam neuveriteľne pôsobila “stať“ o Kaliňakových deťoch a “biznis krídle” zosobnených v D. Sakovej a E. Tomášovi. Jedným dychom si tak kopol do Kaliňáka, Sakovej aj Tomáša,“ tvrdí Beňová.

„Dokazuje to len fakt, v akej hlbokej paranoi sa R. Fico nachádza. Všade vidí len zradcov a nepriateľov a sedí sám, schovaný kdesi, namiesto toho, aby sa postavil k situácii čelom a ponúkol riešenie…Je politicky a aj ľudsky neakceptovateľné, že predseda necíti elementárnu zodpovednosť za túto situáciu a nedokáže sa solídne postaviť pred nás, a pred našich voličov aby povedal aspoň pár súvislých viet,“ dodáva Beňová. Nemôže očakávať, že ho budeme donekonečna ľutovať za stav, do ktorého sám seba vmanévroval,“ hovorí Beňová.

„Chcem požiadať ( opakovane) členov predsedníctva a krajských predsedov, aby urýchlene zfunkčnili stranícke orgány. Aby sa zišlo predsedníctvo a to aby zvolalo snem, na ktorom budú zrealizované všetky personálne zmeny. Ostali nám totiž 2 podpredsedovia z 5, predseda kdesi v ilegalite a predsedníctvo, ktoré sa nestretlo už tri mesiace. Ste tým všetci povinní voličom strany a členskej základni,“ vyzvala Beňová.

Robert Fico zverejnil v stredu status, ktorým okomentoval odchod 11 poslancov Smeru zo strany a pridanie sa k Petrovi Pellegrinimu. „Je zvláštne, že tieto tzv. “nové tváre” v politike som pred 20 rokmi učil abecede politiky. Držali sa ma silno za ruku rovnako, ako keď ide dieťa prvýkrát do školy, a keď robí prvé nesmelé kroky. Celé roky sme spolu diskutovali na tému moderná sociálna demokracia. Robil som to rád, lebo som chcel vychovať novú generáciu socialistov, ktorí budú aj reálne v politike napĺňať hodnoty sociálnej demokracie a nielen o tom hovoriť. Vždy som stál pri nich, postupne im dával priestor, funkcie a zodpovednosť. V čase, keď ich strana dostala do najvyšších vládnych funkcií, som sa im nikdy neotočil chrbtom, aj keď ich rozhodnutia neboli vždy v súlade s hodnotami sociálnej demokracie,“ napísal Robert Fico. 

Viac..  Europarlament podporuje prísnejšie pravidlá EÚ pre bezpečnosť hračiek

Fico v statuse uviedol, že ho mrzia niektoré veci. Jednak to, že odchádzajúca skupina hovorí o silnej sociálnej demokracii a „zatiaľ sú to oni, čo ju trieštia a oslabujú“, že nepočul nič iné okrem všeobecných fráz o údajne novej sociálnej demokracii. „Mrzí ma, že o novej sociálnej demokracii rozprávajú predstavitelia, ktorých novinári dlhodobo označovali za tzv. “biznis krídlo “ v strane SMER-SD a „deti “ Roberta Kaliňáka (napr.Saková,Tomáš),“ napísal Fico. 

Fica rovnako mrzí, „že po 20 rokoch v Smer-SD niektorí politici dokážu vôbec predstierať, že sú „nové tváre“ a zabudnúť odkiaľ prišli, čo robili a čo presadzovali.“

„Ako predseda strany SMER-SD môžem hrdo povedať, že odkedy som v politike, tak som presvedčený ľavičiar a nikdy nepodľahnem slniečkárskym a neoliberálnym trendom,“ dodal na záver Robert Fico.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

zvierata, kura, nosnice

Zníženie znečistenia z priemyslu a veľkých chovov hospodárskych zvierat

Nové pravidlá znížia škodlivé emisie z priemyselných zariadení a veľkých chovov ošípaných a hydiny s …

Consent choices