matovic mikas
zdroj: FB Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

NOVÉ UVOĽŇOVANIE OPATRENÍ: Do obchodov sa už môžete vybrať aj v nedeľu

Igor Matovič na tlačovke spolu s hlavným hygienikom oznámil nové uvoľňovanie opatrení, medzi nimi aj zrušenie zákazu nedeľného predaja.

Do obchodov sa budete môcť vybrať už aj v nedeľu. „Povinná sanitárna nedeľa už nebude vyžadovaná,“uviedol Ján Mikas.

K 19 bezpečným krajinám pribudli už aj ďaľšie štyri. Sú to: Čierna Hora, Monako a Faerské ostrovy a aj náš severný sused Poľsko. Premiér však dodal, že treba zvážiť cestovanie do poľského regiónu Sliezsko. Ak sa chcete vybrať už k moru, podľa Matoviča sú najbezpečnejšie Chorvátsko, Čierna Hora, Bulharsko aj Grécko.

Martin Klus napísal na sociálnu sieť, že nové uvoľňovanie môžeme zase očakávať začiatkom júla.“Chcem vás ale uistiť, že situáciu za našimi hranicami vyhodnocujeme na dennej báze a ak sa bude vyvíjať dobrým smerom, k bezpečným destináciám by už od 1. júla mohli pribudnúť aj ďalšie. Držme si všetci palce.”

Včera konzílium rozhodlo povoliť aj hromadné podujatia nad 1000 ľudí, avšak za stanovených podmienok, a to od 1. júla

Viac..  M. Beňová: Spotrebitelia musia byť lepšie chránení pred zavádzajúcimi reklamami

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices