krcmery
zdroj: FB Slovenské veľvyslanectvo v Grécku

V gréckom meste sa uskutočnilo stretnutie slovenskej veľvyslankyne a Krčméryho s honorárnym konzulom z Thessalonik

GRÉCKO/ Na letisku v gréckom meste Solún sa uskutočnilo stretnutie slovenskej veľvyslankyne Ivety Hricovej,prof. Krčméryho,zástupcu agentúry FRONTEX , polocajného pridelenca Slovenska a  honorárneho konzula z Thessalonik. Cieľom stretnutia bolo privítanie 10 členov Policajného zboru, ktorí sú vyslaní na ostrov Lesbos a do Albánska.

Veľvyslankyňa ocenila aktivity Krčméryho na ostrove Lesbos, kde koronavírus stále nie je na ústupe. Podľa Hricovej aj takéto kroky prispievajú k šíreniu dobrého mena Slovenska.

Slovensko sa zapája do ochrany vonkajších hraníc EÚ a prispieva k boju proti nelegálnej migrácii. Slovenskí policajti hliadkujú cez agentúru FRONTEX na ostrove Lesbos, ale aj v Albánsku. „Tento fakt je pozitívne vnímaný aj samotným Gréckom, ktoré si cení pomocnú ruku krajín zapájajúcich sa do úsilia spoločného boja a potláčania masívneho prílevu migrantov na ich územie,“ uviedlo Slovenské veľvyslanectvo v Grécku.

Viac..  Estónska premiérka podporuje vytvorenie postu komisára EÚ pre obranný priemysel

Veľvyslankyňa je „presvedčená, že novo získané skúsenosti a poznatky pretavia vo svojej ďalšej policajnej činnosti, či už na domácej pôde, alebo v prípadnom ďalšom vyslaní v zahraničí.“

Dňa 17.06. sa na letisku v Thessalonikách uskutočnilo krátke pracovné stretnutie veľvyslankyne Slovenskej republiky v…

Uverejnil používateľ Slovenské veľvyslanectvo v Grécku / Πρεσβεία Σλοβακίας στην Ελλάδα Štvrtok 18. júna 2020

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Grecko

Grécko chce splatiť krajinám eurozóny tento rok do 5 mld. eur

Grécko plánuje tento rok predčasne splatiť krajinám eurozóny zo záchranných programov do 5 miliárd eur. …

Consent choices