Matovic
Premiér Igor Matovič. Foto: ÚV SR.

Poľsko je podľa Matoviča vzorom boja proti korupcii a komunizmu

BRATISLAVA / Igor Matovič odcestoval na svoju ďalšiu pracovnú cestu. S predsedami vlád V4 sa stretol vo Varšave. Na stretnutí sa premiéri rovnako ako naposledy v Ledniciach venovali európskym peniazom ako aj aktuálnej situácii okolo korony a otváraniu hraníc.

Poľsko je vzorom boja proti komunizmu, korupcii a ochoreniu Covid-19. Médiám to v budove Úradu vlády Poľskej republiky vo Varšave povedal slovenský premiér Igor Matovič (OĽaNO) v rámci spoločného vyhlásenia s poľským predsedom vlády Mateuszom Morawieckim. Obaja premiéri zároveň vyzdvihli bilaterálne vzťahy medzi Slovenskom a Poľskom a vyjadrili do budúcna nádej na ďalšiu spoluprácu.

„Ľudia žijúci v Poľsku sú našimi bratmi a sestrami. Poľsko je krásna krajina, ktorá nám ukázala cestu, ako bojovať s komunizmom. Okrem toho je Poľsko taktiež vzorom boja proti korupcii a korone,“ vyhlásil Matovič. Oba štáty podľa jeho slov zvládajú koronakrízu veľmi dobre, aj keď boj proti tomuto vírusu ešte nepovažuje za ukončený. „Naše vzájomné vzťahy sú výborné a môžu byť už len lepšie. Poľsko je okrem už spomínaných vecí taktiež vzorom pri čerpaní eurofondov a v tomto sa od nich chceme poučiť. Aj preto je súčasťou slovenskej delegácie v Poľskej republike ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí),“ uviedol slovenský premiér. Vyzdvihol taktiež spoluprácu oboch krajín v oblasti cestovného ruchu.

Viac..  EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael, Blanár je proti

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices