letisko
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Lekárska komora vyzýva vládu na dôsledný monitoring navrátilcov z Veľkej Británie

BRATISLAVA – Slovenská lekárska komora (SLK) vyzýva vládu na dôsledný monitoring navrátilcov z Veľkej Británie. Informovala o tom manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská s tým, že pred pár týždňami to boli práve navrátilci z Veľkej Británie, ktorí priniesli nákazu do viacerých obcí na východe Slovenska.

Kabinet by mal podľa komory zvážiť aj povinné testovanie Slovákov, vracajúcich sa z Veľkej Británie hlavne do týchto oblastí. „Iba tak môžeme zabrániť nekontrolovateľnému šíreniu vírusu a ohrozeniu zdravia všetkých občanov,“ konštatoval prezident komory Marián Kollár.

Ako pripomenula Závodská, od pondelka je táto krajina zaradená na takzvanom zelenom zozname. Prichádzajúci občania sa tak nemusia po návrate na Slovensko podrobiť testovaniu ani karanténe. „V tejto súvislosti môže preto oprávnene vyvstať dôvodná obava, že obce na Spiši sa môžu stať novými ohniskami nákazy,“ uzavrel prezident SLK.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices