Vybor EP
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európsky hospodársky a sociálny výbor udelí Cenu za občiansku solidaritu venovanú boju proti koronavírusu

Európsky hospodársky a sociálny výbor (EHSV) udelí Cenu za občiansku solidaritu, jednorazové ocenenie na špecifickú tému „Občianska spoločnosť EÚ proti pandémii COVID-19″, ktorá v tomto roku výnimočne nahradí každoročnú Cenu EHSV pre občiansku spoločnosť. EHSV ocení až 29 iniciatív solidarity v EÚ a Spojenom kráľovstve, ktorých cieľom je bojovať proti pandémii ochorenia COVID-19 a zmierniť jej zdrvujúce následky.

Prostredníctvom ceny zvýši povedomie o týchto iniciatívach a ocení všetky osoby, ktoré bojovali proti koronavírusu a preukázali odvahu, odhodlanie, solidaritu a neuveriteľný zmysel pre zodpovednosť. Každý z ocenených projektov získa 10 000 eur.

Všetky iniciatívy vrátane tých, ktoré organizujú ziskové spoločnosti, musia byť výlučne neziskové a nesmú dostávať viac ako 50 % verejných finančných prostriedkov. Navyše, musia byť priamo spojené s krízou, a teda byť zamerané na boj proti pandémii ochorenia COVID-19 alebo na riešenie jej následkov. Oprávnené sú aj projekty, ktoré boli po vypuknutí pandémie prispôsobené tak, aby rýchlo reagovali na nové výzvy. Termín na predloženie prihlášok je 30. september 2020, 12.00 hod. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční na plenárnom zasadnutí EHSV v januári 2021 v Bruseli.

Viac..  M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

O dac

Odporúčame pozrieť

chudoba

Európsky zbor solidarity podporí ľudí v núdzi sumou 145 miliónov eur v roku 2024

Dobrovoľnícke činnosti v roku 2024 výrazne posilní nová možnosť financovania, ktorú dnes predstavila Komisia. Nová výzva …

Consent choices