koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Od 20. augusta sa sprísňujú v štyroch okresoch Trenčianskeho kraja opatrenia

Trenčiansky kraj/ Od zajtra (20. august) sa  v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou a Prievidza zavedú prísnejšie epidemiologické opatrenia. Opatrenia budú platiť až do konca mesiaca.z

Pre rizikové okresy sú vydané viaceré zákazy a obmedzenia, týkajúce sa návštev v nemocniciach a zariadeniach sociálnej starostlivosti, ale aj organizovania hromadných podujatí. V spomínaných okresoch sa výrazne zhoršila epidemiologická situácia. Hygienici v okresoch našli viaceré lokálne ohniská, informovala riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne Ľudmila Bučková. „Na území týchto okresov bude od 20. augusta platiť zákaz návštev v nemocniciach, rovnako tak v pobytových zariadeniach sociálnej starostlivosti. Zavedený bude aj zákaz hromadných podujatí v exteriéri nad 500 osôb a v interiéri nad 250 osôb,“ oznámila Bučková.

Letné kúpaliská a kryté plavárne musia obmedziť svoju kapacitu na 50 percent. Zákaz budú mať aj hromadné podujatia po 23. hodine, výnimky majú svadby. „Nočný život je spojený s uvoľnenou atmosférou, ochorenie COVID-19 sa šíri aj medzi mladými ľuďmi, u ktorých sa síce zväčša prejavuje bezpríznakovo, ale my musíme chrániť celú populáciu,“i nformuje regionálna hygienička.

Viac..  Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na hromadných podujatiach bude zakázané poskytovať jedlá či nápoje, výnimku majú športové podujatia, kde športovcom je možné poskytnúť občerstvenie či nápoj.

Všetky opatrenia v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou a Prievidza budú platiť od 20. do 31. augusta.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

tazba dreva

Brusel namieta na pôde WTO proti ruským obmedzeniam vývozu dreva

Európska únia (EÚ) si v piatok vyžiadala konzultácie s Ruskom v rámci Svetovej obchodnej organizácie …

Consent choices