dieta, rodina
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Americkí detskí lekári radia, ako rozoznať nákazu koronavírusom u detí. Všímať si treba aj tieto symptómy

WASHINGTON / S blížiacim sa začiatkom školského roka u nás, ale aj v ďalších regiónoch sveta stúpa záujem rodičov o informácie, ako rozoznať nákazu koronavírusom u detí. Detskí lekári v Spojených štátoch upozorňujú na to, že okrem tradičných príznakov, ako kašeľ, horúčka, či problémy s dýchaním, si treba všímať aj iné symptómy.

Vyrážky, ktoré sa veľmi rýchlo šíria, či nedostatok energie a problém udržať dieťa pri vedomí. To sú príznaky, ktoré americkí pediatri radia sledovať rodičom na svojich deťoch po návrate do školy a väčších kolektívov. Vyzerá to tak, že so stupňujúcou sa aktivitou detí stúpa aj počet nakazených v ich radoch,“ vyjadril sa Sean O´Leary, odborník na infekčné ochorenia detí. Za posledné týždne zaznamenali v Spojených štátoch nárast počtu nakazených detí o 90-percent. Situácia podľa lekárov do istej miery kopíruje vývoj nákazy v krajine. Zároveň môže súvisieť s rozsiahlejším testovaním detí na koronavírus. V niektorých prípadoch má nákaza tragický koniec.

Viac..  L. Ď. Nicholsonová: Európske preukazy odstránia diskrimináciu ľudí so zdravotným postihnutím pri cestovaní

„Za posledné mesiace sme v Spojených štátoch zaznamenali už 90 úmrtí detí na koronavírus,“ poznamenal Sean O´Leary. Zo všetkých infikovaných v krajine tvoria deti asi deväť percent. Podľa americkej akadémie pediatrov je vážny priebeh choroby u detí vzácny. Lekári však jedným dychom dodávajú, že opatrnosti nie je nikdy dosť. Rodičom preto odporúčajú, aby pozorne sledovali zdravotný stav svojich potomkov a v prípade potreby zasiahli.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Kyberšikana má byť trestným činom v celej Európskej únii

Európska ľudová strana chce presadiť, aby sa kyberšikanovanie stalo trestným činom vo všetkých členských štátoch …

Consent choices