koronavirus
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Pozrite si, v ktorom kraji zaznamenali počas pandémie koronavírusu najviac priestupkov

Policajti od začiatku pandémie koronavírusu evidovali 9 855 udalostí, z ktorých sa v 3 687 prípadoch potvrdilo, že išlo o priestupok porušenia nariadenej karantény, povinnosti nosiť rúško alebo porušenia zákazu otvorenia prevádzok.

Najviac priestupkov bolo zistených v Košickom kraji, konkrétne 711 a najviac porušení povinnosti nosiť rúško sa objavilo v Žilinskom kraji, konkrétne 425, informuje v tlačovej správe ministerstvo vnútra.

Ministerstvo zdôrazňuje, že aj v súčasnosti je nevyhnutné dodržiavať pravidlá a dodáva, že tí , ktorí neuposlúchnu výzvy a pokyny vydané v súvislosti s plnením zákona o civilnej ochrane, môžu byť počas mimoriadnej situácie pokutovaní do výšky 1 659 eur.

„Treba si uvedomiť, že nám v žiadnom prípade nejde o zbieranie pokút. Opatrenia majú chrániť nás všetkých a nosenie rúška je to najmenej, čo môžeme jeden pre druhého urobiť,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Viac..  Eurobarometer: Súčasná geopolitická situácia zvyšuje význam európskych volieb

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

Komentár Marca Németha: Rútime sa do záhuby, politici idú cez mŕtvoly, ale aspoň školy sú otvorené

Na Slovensku zažívame déja vu spred roka. Situácia v našej krajine je najhoršia na svete, …

Consent choices