Matovic
Premiér Igor Matovič. Foto: ÚV SR.

Matovič vyzýva ľudí: Zrušte, prosím, akékoľvek rodinné a firmné oslavy, slávnosti, svadby, kary

478 túto sobotu (minulú 131) = to je nárast o 265%!

… prosím každého človeka otvorenej mysle, aby ste vo svojej rodine a priateľom vysvetlili, ako je veľmi dôležité s okamžitou platnosťou nasadiť najprísnejšie možné ochranné opatrenia a nečakať na “príkazy zvrchu”.

Zrušte, prosím, akékoľvek rodinné a firemné oslavy, slávnosti, svadby, kary … a áno, aj obyčajné rodinné a kamarátske návštevy. Noste rúško všade vo vnútri, aj v spoločnosti známych kolegov. Opäť ho noste bez hanby aj vonku, ak sa pohybujete medzi ľuďmi mimo rodiny. Nechoďte na akékoľvek športové či kultúrne podujatie, hoci vás to veľmi láka.

Opatrenia, ktoré navrhla Pandemická komisia prijať od 1. októbra (a ja som ich chcel medzičasom zjemniť) … budú od 1. októbra určite platiť minimálne podľa pôvodného návrhu. Ale skôr sa obávam, že za tak drastického nárastu počtu prípadov, budeme musieť prísť s úplným zákazom hromadných podujatí akéhokoľvek druhu dokým krivke nárastu spoločnými silami nezlomíme väzy.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Rútime sa v rozbehnutom vlaku. Kým sa prejaví efekt brzdiacich opatrení, obávam sa, že za najbližie týždne budeme mať ešte kopu rekordných dní, kedy bude počet prípadov dramaticky väčší ako odhad “260 až 450 v polovičke októbra” prezentovaný ministrom zdravotníctva pár dní dozadu.

Nešťastie, ktoré sa na Slovensko rúti, zastaví jedine zomknutie všetkých zodpovedných ľudí na Slovensku. Ľudí, pre ktorých je ochrana zdravia a životov aj cudzích ľudí rovnako dôležitá ako zdravie a život ich samých. #LenSpoločneToDokážeme??

O red

Odporúčame pozrieť

Eugen Jurzyca o bilancovaní mandátu: Covid pasy – prečo to bol “Meisterstück” EÚ

Zavedenie COVID certifikátov uľahčilo pohyb po EÚ. Často sú podobné projekty spojené so vznikom novej, …

Consent choices