Bilcik
Europoslanec Vladimír Bilčík. PHOTO: © European Union-EP.

V. Bilčík: Aktivity Európskeho parlamentu v súvislosti s úmrtím bývalého policajného prezidenta

Europoslanec Vladimír Bilčík (SPOLU/EPP) sa vyjadril k aktuálnym aktivitám Európskeho parlamentu v súvislosti s úmrtím bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského:
„V Európskom parlamente podrobne a dlhodobo sledujeme situáciu týkajúcu sa právneho štátu a spravodlivosti na Slovensku. Ako člen stálej monitorovacej skupiny Európskeho parlamentu pre demokraciu, právny štát a základné práva (DRFMG), ktorá vznikla po vraždách Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej s cieľom monitorovať právny štát na Slovensku, som dnes informoval všetky politické skupiny v Európskom parlamente o situácii v našej krajine v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. V DRFMG sme sa zhodli, že budeme pozorne sledovať ďalší vývoj na Slovensku a nové informácie o práci vyšetrovacej skupiny, ktorú v súvislosti so smrťou M. Lučanského zriadila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. 
 
Vedenie stálej monitorovacej skupiny EP pre demokraciu, právny štát a základné práva podporilo môj návrh pozvať predsedu vyšetrovacej komisie Tomáša Čitbaja na zasadnutie stálej monitorovacej skupiny k situácii na Slovensku, ktoré by sa malo uskutočniť vo februári 2021. Európsky parlament takisto pripraví k úmrtiu Milana Lučanského podrobný nezávislý rešerš, ktorý bude slúžiť pre všetkých europoslancov v stálej monitorovacej skupine EP pre demokraciu, právny štát a základné práva.“
Viac..  Vladimír Bilčík: My dnes nastavujeme pravidlá dekarbonizácie, ktoré budú platiť o 10-15 rokov

O mam

Odporúčame pozrieť

Europoslanci schválili podporu obchodu pre Ukrajinu aj ochranu poľnohospodárom EÚ

Európsky parlament v utorok schválil predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň …

Consent choices