lexmann
Miriam Lexmann, europoslankyňa /KDH, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

Miriam Lexmann: Situácia v Číne je alarmujúca, svet musí okamžite konať!

‼️ SITUÁCIA V ČÍNE JE ALARMUJÚCA: SVET MUSÍ OKAMŽITE KONAŤ!

Každý z nás má posledný rok pred očami najmä svoju krízu spôsobenú pandémiou. Každý z nás prirodzene rieši problémy, ktoré sa ho osobne týkajú, o to viac, keď ide o vlastné zdravie či zdravie príbuzných. Chápem ťažkú situáciu, ktorá akosi stále nechce ustúpiť a musíme jej čeliť aj naďalej. Napriek tomu chcem s vami teraz zdieľať tieto informácie – ťažké na čítanie či na predstavu – pretože situáciu môžeme zmeniť iba tým, že budeme o nej hovoriť veľa a nahlas:

▶️ Pred pár dňami novinári z BBC zverejnili spovede obetí a zamestnancov prevýchovných táborov v čínskom Sin-ťiangu. Stále mám pred očami kruté príbehy o mučení a znásilňovaní Ujgurských žien, týraní Ujgurov a ďalších etnických menšín. Tieto silné svedectvá odhalili skazené dehumanizujúce zaobchádzanie so zadržanými v niekoľkých táboroch. Podľa výpovedí sa väznitelia nebránili ani použitiu nástrojov na mučenie elektrickým prúdom. Nedokážem si ani predstaviť tú hrôzu, ktorú tam títo ľudia musia zažívať a ktorá ich poznačí už na celý život – len kvôli tomu, že sú príslušníci určitého etnika alebo náboženstva.

‼️ V Medziparlamentnej aliancii pre Čínu (IPAC) sme okamžite reagovali na najnovšie zistenia a podpísali Vyhlásenie o správach systémového mučenia a sexuálneho zneužívania v týchto inetrnačných táboroch Sin-ťiang.

‼️ V správe znovu požadujeme, aby OSN začalo medzinárodné právne vyšetrovanie týchto zločinov proti ľudskosti a páchania genocídy v oblasti Sin-ťiang. Rovnako žiadame, aby jednotlivé štáty medzitým reagovali na svoje povinnosti, ktoré im určuje medzinárodné právo a podnikli naliehavé kolektívne politické kroky ako reakciu na zverejnené dôkazy.

Viac..  Jozef Mihál: Novinári musia mať slobodu, majiteľ nesmie zasahovať do ich práce

❌ Už nemôžeme ďalej čakať a ani plytvať slovami. Teraz musí Európska únia smerovať ku koordinovanému úsiliu a vyvodiť zodpovednosť voči čínskej vláde. Tieto zverstvá sa musia zastaviť. Hlavne, keďže mnoho výrobkov, ktoré Ujgurovia vyrábajú v čínskych pracovných táboroch za týchto nehumánnych a krutých podmienok, sú dovážané do Európy, vrátane Slovenska.
Preto cítim morálnu povinnosť, postaviť sa za našu krajinu a vyzvať všetkých, aby sme sa nestali morálne spoluzodpovední za tieto strašné zločiny.

? Buďme prosím solidárni, ľudské utrpenie na tomto svete nemá miesto v akejkoľvek krajine. V dopadoch pandémie na naše životy ale i v cudzom utrpení nech neustále víťazí ľudskosť a ochota pomôcť – tam, kde práve sme, tak, ako môžeme.

O red

Odporúčame pozrieť

M. Lexmann: Ekonomickú bezpečnosť nesmieme podceňovať

Narastajúce riziká vyplývajúce z aktuálneho geopolitického a ekonomického konania Čínskej komunistickej strany boli predmetom stretnutia …

Consent choices