cestovanie, dovolenka
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Oddnes platí zákaz vycestovať do zahraničia na rekreáciu

Oddnes platí zákaz vycestovať do zahraničia na rekreáciu, a to individuálnu aj skupinovú. Vláda prijala toto rozhodnutie na základe odporúčania pandemickej komisie vlády. Tento zákaz má zatiaľ platiť do 28. apríla. Vláda ho môže zrušiť aj skôr. O jeho prípadnom ďalšom trvaní bude rozhodovať na základe odporúčania pandemickej komisie. Ako informovalo ministerstvo vnútra vo svojom profile na sociálnej sieti, polícia bude dôsledne kontrolovať a preverovať účel vycestovania osôb do zahraničia.

V prípade porušenia tohto obmedzenia môže polícia uložiť blokovú pokutu na mieste do výšky 1 000 eur. Policajti budú kontroly vykonávať aj na letisku v Bratislave, Košiciach a Poprade, tiež na letiskách na celom území SR, najmä pri letoch do obvyklých dovolenkových destinácií.

Policajný zbor žiada občanov, aby sa v prípade cestovania do zahraničia leteckou dopravou na iný účel ako na rekreáciu, dostavili k odletu v dostatočnom časovom predstihu. Preverovanie účelu cesty do zahraničia môže spôsobiť navýšenie čakacej doby vybavovacieho procesu. Takisto polícia požiadala verejnosť o poskytnutie potrebnej súčinnosti pri preverovaní účelu ciest do zahraničia predložením hodnoverných dokladov preukazujúcich účel cesty.

Viac..  Ivan Štefanec: V Bratislave dnes zaznelo tisíc mien obetí komunizmu

O redakcia/SITA

Odporúčame pozrieť

simecka

Michal Šimečka reaguje na možný lockdown pre ľudí nad 60 rokov a ministrovi financií posiela štipľavý odkaz

VÁŽENÝ PÁN MINISTER FINANCIÍ(!) IGOR MATOVIČ, dovoľujeme si reagovať na váš najnovší nápad zaviesť lockdown …

Consent choices