Ilustračné PHOTO: © European Union.

Koronavírus: Ďalšie uvoľnenie opatrení by podľa Krajniaka mohlo prísť o 14 dní (minúta po minúte)

Od pondelka môžu otvoriť terasy reštaurácií, kaviarní. Otvoriť môžu aj fitnescentrá, ale maximálne pre 6 osôb, spolu s pravidlom 15m2 na 1 osobu. Premiér Heger v relácii V politike v televizii TA3 povedal, že vláda predĺži núdzový stav. Krajniak v RTVS povedal, že kiná, či divadlá by sa mohli otvoriť o 14 dní.

Minúta po minúte:

14:00 Predseda strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini uviedol, že uvoľňovanie opatrení podporuje. Štát by podľa neho mal dodržiavanie protipandemických opatrení viac ponechať na individuálnu zodpovednosť ľudí, povedal v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo.

13:50 Predseda strany Hlas Peter Pellegrini v TV Markíza povedal, že zatiaľ neurobil rozhodnutie, či sa dá. zaočkovať. Avšak dodal, že odporúča ľuďom, aby sa nechali zaočkovať. „Ako predseda Hlasu odporúčam všetkým, aby sa zaočkovali,“ povedal.

13:45 Pellegrini navrhuje, aby mal každý možnosť sa prihlásiť do čakárne, a tiež, aby si ľudia mohli vybrať druh vakcíny.

13:40 Remišová tiež uviedla, že Ministerstvo zdravotníctva pripravuje aktualizáciu COVID automatu. Podľa nej by sa od ďalšieho týždňa, mohli uvoľniť opatrenia, hlavne v oblasti škôl.

13: 37 Podľa bývalého premiéra Pellegriniho nie je absolútny dôvod na predĺženie núdzového stavu.

13:36 Veronika Remišová v  TV Markíza povedala, že „21. hodina je kompromis,“ čo sa týka  zmey zákazu vychádzania.

12:44 Minister Krajniak by pred ďalším uvoľňovaním opatrení počkal dva týždne, povedal v relácii RTVS O 5 minút 12. Krajniak dodal, že kiná, či divadlá by sa tak mohli otvoriť o 14 dní.

12:40 Krajniak v RTVS povedal, že sa nemôže vylúčiť, že o pol roka sa môže nejaká vlna vrátiť.

Viac..  M. Draghi: EÚ potrebuje radikálne reformy

11: 35 Včera laboratória vyhodnotili 30 594 vyšetrení, pričom 435 z nich bolo pozitívnych. Pričom sme zaznamenali 37 potvrdených úmrtí na covid-19. Pribudlo aj 9 229  zaočkovaných prvou dávkou.

 

11:30 Premiér Heger pripustil, že by sa budúci týždeň mohla spustiť registrácia na vakcínu Sputnik V.

11: 28 V druhom kvartáli by sme mali dostať 2,2 milióna vakcín Pfizer informoval Heger v TA3. „Kampaň je však úplne kľúčová,“ povedal.

 11:26 Podľa premiéra by mala byť veľká očkovacia kampaň. „My nenchceme ľudí tlačiť do očkovania,“ povedal.

11:23 Pandemická komisia má v nabližších týždňoch debatovať o zmene testovania. „Dostávame sa do bodu, kde to hraničí s efektivitou testovania,“ povedal Heger v TA3.

11:21  Predseda vlády povedal, že Uvoľňovanie opatrení je podľa nenho riziko, totiž COVID automat nebol tvorený pre britskú mutáciu, ktorá je na Slovensku vo veľkom rozšírená

11:20 Premiér Eduard Heger v relácií V politike v televizii TA3 povedal, že vláda predĺži núdzový stav, ktorý je aktuálne platný do stredy 28. apríla. „Musíme ho predĺžiť,“ povedal premiér.

11:18 Zajtra, teda pondelok zasadne pandemická komisia, pričom ešte pred stredou sa stretne vláda, aby mohla predĺžiť núdzový stav, informoval premiér.

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices