bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Vladimír Bilčík: Cestu k normálnemu životu máme už len vo vlastných rukách

Vďaka Európskej únii máme na Slovensku toľko vakcín, aby sa mohol dať zaočkovať každý, kto o to má záujem. A práve dnes Európska komisia oznámila, že prvou dávkou proti Covidu je zaočkovaných viac ako 70 % ľudí v EÚ.

Miera zaočkovanosti na Slovensku je však nízka, výrazne pod priemerom v Európskej únii. A zvlášť naši seniori nie sú dostatočne chránení. Môžeme veľa diskutovať o tom, čo všetko pomalé tempo očkovania u nás spôsobuje – cynickí populisti v politických stranách, chýbajúca očkovacia kampaň či dezinformácie… Keď však na jeseň príde ďalšia vlna, bude to jedno. Je najvyšší čas konať a využiť najbližšie týždne na to, aby sme aj v očkovaní boli súčasťou modernej a zdravej Európy. Riešenie máme ako spoločnosť len vo vlastných rukách.

Sám som hrdý na to, že práve SPOLU – občianska demokracia je politickou stranou, ktorá od začiatku pandémie organizuje diskusie o význame očkovania a stojí pevne za vedeckými poznatkami. Aj naša najväčšia politická skupina v europarlamente EPP Group in the European Parliament stojí pevne za očkovaním. Neváhajte a pridajte sa aj vy k zdravej európskej väčšine. Jedine očkovanie nám dáva nádej na úspešné zvládnutie ďalšej pandemickej vlny.

Viac..  Europoslankyňa Miriam Lexmann: Musíme prehodnotiť ciele "Green Dealu"

O red

Odporúčame pozrieť

EÚ, WHO a UNICEF si pripomenuli 50. výročie rozšíreného programu očkovania

Zavedenie rozšíreného programu očkovania pred 50 rokmi bolo kľúčovým momentom v histórii verejného zdravia a …

Consent choices