hojsik
Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Martin Hojsík v Handlovej: Chceli by ste rizikovú „spaľovňu“ pneumatík vo vašom meste?

Presne toto zariadenie malo vzniknúť v Handlovej. Ide o technológiu, ktorá produkuje veľké množstvo skleníkových plynov a predstavuje riziko spojené s toxickými látkami. Pritom na Slovensku sa v súčasnosti recykluje približne 90 % pneumatík. Inými slovami, aby bol projekt rentabilný, staré pneumatiky by sa dovážali zo zahraničia.

Celý boj začal, keď do Handlovej prišiel investor so “skvelým zeleným projektom” termickej depolymerizácie pneumatík. Často sa stretávam s tým, ako investor natiera znečisťujúce a zdraviu škodlivé projekty na zeleno. Príkladom sú “spaľovne”, ktoré nazývajú “centrá cirkulárnej ekonomiky”. Žiaľ s obehovou ekonomikou to nemá veľa spoločné.

Som rád, že som miestnym aktivistom a predstaviteľom mesta mohol pomôcť v ich zápase. Poskytol som im svoje skúsenosti aj odbornú podporu môjho tímu. Je to pre mňa takpovediac samozrejmosť, sedieť v Bruseli a neriešiť, čo sa deje doma, by bolo odtrhnuté od reality. Kauzy, ktoré na Slovensku riešim, mi pomáhajú pri presadzovaní pozitívnych zmien na európskej úrovni.

Viac..  Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

Ďakujem aktívnym občanom, občiankam a predstaviteľom mesta, pretože bez ich snahy a tvrdej práce by sa tento projekt nepodarilo zastaviť.

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík o raňajkovej smernici: Rodičia chcú vedieť, čo natierajú deťom na chlieb

BRATISLAVA / Ako nové európske zákony zvýšia ochranu potravín v obchodoch? Sú naše pracie prostriedky …

Consent choices