bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: European Union 2021.

Vladimír Bilčík: Prečo som vyzval európskych socialistov na vylúčenie SMERU

Európski socialisti sú európskou politickou stranou, do ktorej patrí aj Smer-SD. Hoci sa so socialistickým videním sveta nestotožňujem, vnímam, že európski socialisti vždy stáli na strane demokratických hodnôt a boli súčasťou spoločného zápasu s fašizmom a neonacizmom.

Práve spolupráca Roberta Fica s fašistickými politickými stranami, ako je Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko a hnutie Republika, je dôvodom pre otvorený list, ktorým sme sa spoločne s ďalšími 7 demokratickými europoslankyňami a europoslancami obrátili na vedenie európskych socialistov. Práve s týmito fašistickými stranami sa totiž plánujú predstavitelia strany Smer – sociálna demokracia postaviť na jedno pódium a brojiť spoločne proti očkovaniu dva dni po výročí Slovenského národného povstania. Toto je čistý politický hyenizmus.

Viac..  Energetická efektívnosť budov: Poslanci schválili dekarbonizáciu sektora budov

Robert Fico nikdy nebol politikom, ktorého by zväzovali hodnoty, avšak momentálne svojím správaním prekračuje všetky červené čiary. Európski socialisti by mali na Slovensko vyslať signál, že spoluprácu s fašistami nestrpia.

O red

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Dobrá správa pre všetkých, ktorým záleží na slobodných médiách

Chcete byť v obraze? Prihláste sa na bezplatný odber spravodajstva z EÚ 👉 PRIHLÁSENIE. Akt …

Consent choices