Ilustračné PHOTO: © European Union.

Česká vláda neráta s jesenným uzatváraním služieb či obchodov

Česká vláda neráta s uzatváraním služieb, obchodov a škôl ani pri najhoršom scenári vývoja epidemickej situácie v krajine. V relácii Partie na CNN Prima News sa tak vyjadril minister zdravotníctva Adam Vojtěch s tým, že však počítajú s obmedzením hromadných akcií. Rozhodujúci mesiac bude podľa neho september, keď sa deti vrátia do škôl, ale neočakáva, že tohtoročná jeseň bude taká vážna ako pred rokom. Informuje o tom spravodajský portál Novinky.cz.

Ministerstvo zdravotníctva s návratom žiakov do škôl ráta s plošným testovaním. To by sa malo uskutočniť tri razy – 1., 6., a 9. septembra. „Prípadov, že sa deti neotestujú bude minimum. Neočakávam, že to budú desiatky percent,“ skonštatoval minister.

V polovici septembra by podľa Vojtěcha mali v Česku začať aj s preočkovaním rizikových skupín ľudí treťou dávkou vakcíny po ôsmich mesiacoch od očkovania. Preočkovávať budú mRNA vakcínami, takéto očkovacie látky vyrábajú spoločnosť Moderna a koncern Pfizer/BioNTech. Do rizikových skupín patria chronicky chorí a ľudia vo veku nad 65 rokov. Minister tiež ráta s nosením respirátorov v interiéroch minimálne do októbra. Potom toto pravidlo podľa jeho slov prehodnotia.

Viac..  Komisia podporí 170 nových projektov, mení reformný program členských štátov na konkrétne opatrenia

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

Komisia podporí 170 nových projektov, mení reformný program členských štátov na konkrétne opatrenia

Komisia vybrala nové kolo 170 projektov v rámci Nástroja technickej podpory (TSI) s cieľom podporiť členské štáty pri …

Consent choices