Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union-EP.

M. Beňová: Komisia musí prestať odsúvať sociálne témy na vedľajšiu koľaj

Dnešný prejav predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej v pléne Európskeho parlamentu bol z veľkej časti opätovne ovplyvnený najmä pandémiou vírusu COVID-19 a vyrovnávaním sa s jej následkami, či už v zdravotníckej alebo hospodárskej oblasti.

Správa o stave únie je príležitosťou, keď sa Komisia zodpovedá za svoje 12 mesačné pôsobenie v prospech občanov Európskej únie. „Budeme sa určite pýtať najmä na to akým spôsobom dokázala prispieť k zmierňovaniu dopadov súčasnej krízy a k ochrane tých najzraniteľnejších, ako aj čo chce v tejto oblasti robiť ďalej,“ uviedla poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová.

Medzi často zdôrazňované témy v súčasnosti patrí najmä boj proti klimatickej zmene či podpora digitalizácie. „O nič menej dôležitý však nie je ani boj proti chudobe, diskriminácii, za sociálnu spravodlivosť, či opatrenia zamerané na odstraňovanie nezamestnanosti mladých. Tieto a mnohé iné sociálne témy sa však očividne dostávajú na vedľajšiu koľaj,“ zdôraznila europoslankyňa.

Viac..  Von der Leyenová vyjadrila sústrasť rodinám humanitárnych pracovníkov WCK

Práve to je však potrebné zmeniť. „Hospodárske ozdravenie so sebou nielen na Slovensku, prináša aj bezprecedentné zvyšovanie cien. Práve ochrana a minimálne garancia životného štandardu nízkopríjmových skupín obyvateľstva je niečo, čím sa musíme začať okamžite intenzívne zaoberať,“ uzavrela Monika Beňová.

O mam

Odporúčame pozrieť

Pellegrini

Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová zaželal v nedeľu Petrovi Pellegrinimu po víťazstve …

Consent choices