Eduard Heger, premiér SR PHOTO: Úrad vlády SR

Zástupcovia zamestnávateľov, zamestnancov a samospráv nesúhlasia s predloženou novelizáciou zákona o ochrane prírody a krajiny

Zástupcovia najvýznamnejších organizácií združujúcich zamestnávateľov, zamestnancov a obce a mestá sa obrátili listom na predsedu vlády Eduarda Hegera a predsedov koaličných strán v súvislosti s predloženým návrhom skupiny poslancov na novelizáciu zákona o ochrane prírody a krajiny.

Organizácie považujú za neakceptovateľné, aby návrh zákona, ktorým sa zavádza úplne nová filozofia správy a vlastníctva pozemkov na veľkej časti územia SR, bol predkladaný bez akejkoľvek relevantnej odbornej diskusie mimo štandardného legislatívneho procesu. Upozorňujú, že nebolo predložené ani zhodnotenie súčasného stavu, ani vyhodnotenie dopadov navrhovanej legislatívy. Podľa nich má návrh zákona mnoho ďalších vecných a odborných nedostatkov a spôsobí mnoho praktických problémov.

Viac informácií nájdete v priloženom spoločnom liste, v ktorom sú podpísaní zástupcovia týchto inštitúcií:

Asociácia priemyselných zväzov a dopravy, Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR, Klub 500, Konfederácia odborových zväzov SR, Republiková únia zamestnávateľov, Slovenská obchodná a priemyselná komora, Združenie miest a obcí Slovenska, Zväz spracovateľov dreva SR.

Viac..  M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Spoločný list Ochrana prírody a krajiny

O mam

Odporúčame pozrieť

M. Hojsík: Slovensku hrozí strata miliárd z eurofondov, eurokomisár Reynders písal ministrovi Suskovi

Slovensku hrozí strata miliárd z eurofondov v dôsledku prijatia novely Trestného zákona, vyplýva z korešpondencie …

Consent choices