bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /SPOLU, EPP/. PHOTO: redakcia/red.

Europoslanec Vladimír Bilčík: Rozposielanie listov nebude Robertovi Ficovi nič platné

BRATISLAVA – Rozposielanie listov nebude Robertovi Ficovi nič platné, tvrdí europoslanec Vladimír Bilčík (Spolu/EPP). V Európskom parlamente podľa jeho slov panuje dôvera vo vyšetrovanie. Informoval o tom europoslanec na sociálnej sieti.

„Je veľkou iróniou, že obvinený R. Fico sa obracia na Brusel, keď mu tečie do topánok. Počas svojich vlád už chcel ísť do jadra Európskej únie, v septembri minulého roka posielal členov našej europarlamentnej misie nevyberaným spôsobom z Bratislavy späť do Bruselu, a to vrátane svojej zástupkyne – europoslankyne z frakcie socialistov. Nedávno nemeckú vládu dokonca prirovnával k nacistom, keď k nám poslali svojich vojakov ako súčasť misie Organizácie severoatlantickej zmluvy,“ uviedol Bilčík.

Podľa Bilčíka Európska únia sleduje dianie na Slovensku veľmi podrobne, odkedy zavraždili Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Európsky parlament niekoľko rokov systematicky analyzuje dianie v oblasti právneho štátu na Slovensku prostredníctvom europarlamentnej Monitorovacej skupiny pre demokraciu, právny štát a základné práva. V nej sú zastúpené všetky politické frakcie, a teda všetky politické skupiny sa cez svojich europoslancov pravidelne a otvorene pýtajú politických predstaviteľov na to, čo sa na Slovensku deje.

Viac..  Podpredseda EP Hojsík: Reakcia na lživé obvinenia Fica

„Ak by mali akékoľvek pochybnosti o vyšetrovaní opozičných špičiek na Slovensku, už by sme dávno počuli varovné hlasy z europarlamentu, ale i ďalších európskych inštitúcií.Pesničku o politicky motivovanom obvinení R. Kaliňáka alebo R. Fica dnes nespieva nikto iný, len oni sami,“ dodal europoslanec.

Predsedníčka frakcie európskych socialistov, ktorej sú aj predstavitelia strany Smer – sociálna demokracia, Iratxe García Pérez sa podľa Bilčíka tento týždeň vyjadrila, že obvinenia voči Robertovi K. sú vážne a musia byť objasnené. Zatiaľ však očakáva vysvetlenia od predstaviteľov Smeru.

(SITA).

O red

Odporúčame pozrieť

Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Európski poslanci v stredu schválili nové pravidlá, ktorých cieľom je zlepšiť pracovné podmienky pracovníkov platforiem. …

Consent choices