simecka
Michal Šimečka, europoslanec a podpredseda Európskeho parlamentu /PS, RE/. PHOTO: archív MŠ.

Michal Šimečka: Krízy nám ukazujú, že v Európskej únii sme silnejší

BRATISLAVA – Pandémia, vojna na Ukrajine aj hroziaca energetická kríza nám ukazujú, že so spoľahlivými partnermi je Slovensko v Európskej únii silnejšie, uviedol na 18. výročie vstupu SR do EÚ podpredseda Európskeho parlamentu a Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

„Aj najväčší odporcovia európskeho projektu mali v poslednom období možnosť pocítiť, že viaceré problémy presahujú hranice Slovenskej republiky a ich riešenia sú celoeurópske. Počas pandémie nám Európska únia zabezpečila dostatok vakcín, počas vojny na Ukrajiny zase ukázala svoju jednotu a silu. Rovnako nepochybujem o tom, že v prípade zastavenia dodávok ropy a plynu z Ruska nám bude únia nápomocná a energetickú krízu spoločne prekonáme,“ vyhlásil Šimečka. 

Na prahu pomyselnej dospelosti v európskej rodine Slovensko podľa neho dokázalo, že je platným a dôležitým členom. „Som hrdý na to, že sme boli ochotní a schopní pomôcť susednému štátu zasiahnutému vojnou, či už humanitárne, ale aj vojensky. Slováci a Slovenky prejavili veľkú solidaritu a aj odhodlanie postaviť sa na správnu stranu dejín,“ skonštatoval Šimečka.

Viac..  Nový írsky premiér chce na summite EÚ apelovať na uznanie palestínskeho štátu

Okrem Šimečku sú za PS v europarlamente aj Martin Hojsík a Michal Wiezik, ktorí sú ťahúňmi v oblasti zelenej budúcnosti a boja proti klimatickej kríze. „Ako podpredseda parlamentu budem aj s kolegami naďalej presadzovať v Bruseli slovenské záujmy a prinášať na Slovensko európske riešenia,“ uzavrel Šimečka.

O red

Odporúčame pozrieť

simecka

M. Šimečka: Do europarlamentu posielame aktívnych odborníkov, voľby chceme vyhrať

Progresívne Slovensko predstavilo svoju kandidátku do európskych volieb. Povedie ju bývalý premiér Ľudovít Ódor a …

Consent choices