nezamestnanost
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Nezamestnanosť v eurozóne v marci klesla na 6,8 % z februárových 6,9 %

Nezamestnanosť v eurozóne podľa sezónne upravených údajov v marci klesla na 6,8 percenta z februárových 6,9 percenta. Znížila sa aj medziročne z úrovne 8,2 percenta, na ktorej bola v marci 2021. V rámci celej Európskej únie (EÚ) sa nezamestnanosť v marci zmenšila na 6,2 percenta z februárových 6,3 percenta. Klesla aj medziročne zo 7,5 percenta v marci 2021. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Počet nezamestnaných obyvateľov Európskej únie v marci medzimesačne klesol o 85-tisíc a počet nezamestnaných v rámci eurozóny sa v porovnaní s februárom zmenšil o 76-tisíc. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka bolo v marci v celej EÚ o 2,359 milióna menej nezamestnaných a v rámci eurozóny počet nezamestnaných klesol o 1,931 milióna.

Na Slovensku sa nezamestnanosť v marci medzimesačne nezmenila a zostala na úrovni 6,5 percenta. Znížila sa však medziročne, keďže v marci 2021 bola vo výške 7,1 percenta. Najvyššia nezamestnanosť bola v marci v Španielsku (13,5 %), Grécku (12,9 %) a v Taliansku (8,3 %). Najnižšia nezamestnanosť bola v marci v Českej republike (2,3 %), Nemecku (2,9 %) a v Poľsku a na Malte (zhodne 3 %).

Viac..  Kandidátnu listinu pre voľby do EP podalo 24 politických strán a jedna koalícia

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

zamestnanie, rodova rovnost

Nezamestnanosť v eurozóne aj v EÚ dosiahla v novembri rekordne nízku úroveň

Miera nezamestnanosti v eurozóne v novembri 2023 klesla na najnižšiu úroveň v histórii týchto štatistík …

Consent choices