mladi ludia
Ilustračné PHOTO: © European Union- EP.

Strata zamestnania počas pandémie postihla v EÚ najmä mladých ľudí

Počas hospodárskej krízy vyvolanej pandémiou ochorenia COVID-19 patrili mladí ľudia medzi skupiny osôb, ktoré boli najviac negatívne ovplyvnené prípadnou stratou zamestnania. Vyplýva to zo správy, ktorú v utorok zverejnila Európska komisia.

U týchto ľudí bolo zotavovanie sa zo straty zamestnania pomalšie ako u iných vekových skupín. Podľa správy Európskej komisie to mohlo súvisieť s vysokým podielom zmlúv na dobu určitú a ťažkosťami pri hľadaní prvého zamestnania po ukončení školy, univerzity alebo odbornej prípravy. Najnovšia správa má pomôcť podporiť politiku zamestnanosti a sociálnu politiku potrebnú na riešenie výziev, ktorým mladí ľudia čelia, keď sa chcú stať ekonomicky nezávislými.

EÚ chce podporovať mladých ľudí prostredníctvom série politických programov a pripravuje ďalšie iniciatívy na ich podporu. „Mnoho mladých ľudí je vysoko vzdelaných, digitálne zručných a aktívne sa zaujímajú o ekologické problémy. To im môže pomôcť využiť príležitosti obnovy a digitálneho a zeleného prechodu. Rok 2022 je Európskym rokom mládeže, pretože Európska únia sa zaviazala počúvať mladých ľudí, podporovať a zlepšovať ich životné šance,“ povedal komisár pre pracovné miesta a sociálne práva Nicolas Schmit.

Viac..  Rada Európy: Novinárov v Európe často nezákonne špehujú a vláčia po súdoch

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

zamestnanie, rodova rovnost

Nezamestnanosť v eurozóne aj v EÚ dosiahla v novembri rekordne nízku úroveň

Miera nezamestnanosti v eurozóne v novembri 2023 klesla na najnižšiu úroveň v histórii týchto štatistík …

Consent choices