Foto: Twitter Policie ČR

V spolupráci s Europolom počas štyroch dní zabránili nelegálnemu vstupu takmer 400 migrantov

Polícia v Severnom Macedónsku v nedeľu oznámila, že za štyri dni zabránili nelegálnemu vstupu do krajiny takmer 400 migrantov. Vo vyhlásení uviedla, že od 25. do 29. októbra počas spoločnej operácie s Europolom vrátili do Grécka celkovo 389 migrantov, ktorých pozorovali v pohraničí. Väčšina z nich bola zo Sýrie a Afganistanu.

Severomacedónsky minister vnútra Oliver Spasovski pre televíziu Sitel uviedol, že počas prvých deviatich mesiacov tohto roka sa počet pokusov o nelegálne prekročenie hranice s Gréckom medziročne zvýšil o sedem percent. Podľa polície je balkánska migračná trasa tento rok aktívnejšia, keďže mnohé balkánske krajiny zrušili cestovné obmedzenia zavedené počas pandémie koronavírusu.

Spomenutá operácia vedená Europolom sa konala s cieľom zakročiť proti nezákonnému obchodu so strelnými zbraňami a drogami, ako aj proti nelegálnej migrácii. Na operácii sa okrem členov Európskej únie zúčastnilo viacero krajín západného Balkánu. Zapojení boli aj agenti únijnej agentúry pre pohraničnú stráž Frontex.

Viac..  EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

utecenecka kriza, migranti

Cyprus žiada EÚ o pomoc pri zastavení prílevu sýrskych utečencov

Cyprus vyzval v stredu EÚ na prijatie ráznych krokov na zastavenie prílevu prevažne sýrskych utečencov, …

Consent choices