zbrane
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Estónska premiérka navrhuje spoločný mechanizmus obstarávania zbraní pre Ukrajinu v rámci EÚ

Estónska premiérka Kaja Kallasová navrhuje, aby Európska únia zriadila systém spoločného nákupu zbraní pre Ukrajinu podobný tomu, aký fungoval pri obstarávaní vakcín proti ochoreniu COVID-19. Referuje o tom spravodajský web CNN.

Všetci sme sa pozreli do skladov a videli, čo máme, ale mali by sme urobiť viac. Mali by sme dať jasný signál európskemu obrannému priemyslu, aby vyrábal viac,“ povedala Kallasová. „Mohli by sme použiť podobný mechanizmus ako pri vakcínach proti COVID-19. Európske krajiny poskytnú prostriedky, Európska komisia zaobstará a potom sa to pošle priamo na Ukrajinu,“ dodala.

Estónska premiérka Kaja Kallasová navrhuje, aby Európska únia zriadila systém spoločného nákupu zbraní pre Ukrajinu podobný tomu, aký fungoval pri obstarávaní vakcín proti ochoreniu COVID-19. Referuje o tom spravodajský web CNN. „Všetci sme sa pozreli do skladov a videli, čo máme, ale mali by sme urobiť viac. Mali by sme dať jasný signál európskemu obrannému priemyslu, aby vyrábal viac,“ povedala Kallasová. „Mohli by sme použiť podobný mechanizmus ako pri vakcínach proti COVID-19. Európske krajiny poskytnú prostriedky, Európska komisia zaobstará a potom sa to pošle priamo na Ukrajinu,“ dodala.

Viac..  Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

(SITA)

O mam

Odporúčame pozrieť

export

Krajiny EÚ sa dohodli na prísnejších pravidlách pre dovoz ukrajinských výrobkov

Zástupcovia štátov EÚ sa v stredu večer dohodli na novom kompromise o clách na niektoré …

Consent choices