bilcik
Vladimír Bilčík, europoslanec /Demokrati, EPP/. PHOTO: European Union 2022.

V. Bilčík verí, že európski socialisti konečne vylúčia SMER-SD zo svojich štruktúr

Európski socialisti včera uviedli, že zvažujú vylúčenie strany SMER-SD zo svojich štruktúr. V dvoch otvorených listoch ich o to požiadal europoslanec Vladimír Bilčík (EPP/Demokrati) ešte v roku 2022 a k jeho iniciatíve sa pridali ďalší siedmi slovenskí europoslanci a europoslankyne. Odkazovali na spoluprácu SMER-u s fašistami zo strany Republika a proruské vyhlásenia.

Bilčík dnes tvrdí, že Robert Fico ohrozuje demokraciu na Slovensku. Verí, že európski socialisti budú konať a SMER-SD vylúčia.  „Keď európski socialisti konečne otvorene zvažujú možnosť vylúčiť Smer, chcem veriť, že budú aj konať. Robert Fico je v Európe politicky toxickou osobou a európski socialisti sa právom obávajú, že Fico ich ešte viac poškodí v nadchádzajúcich voľbách na Slovensku,“ vyhlásil Vladimír Bilčík.

Bilčík tiež povedal, že európski socialisti dlho strkali hlavu do piesku, ale už aj v EÚ vidia, čo nám na Slovensku hrozí. „Robert Fico sa neštíti ničoho. Urobí všetko preto, aby si zabezpečil beztrestnosť. Ide mu o osobné prežitie a tento účel mu svätí všetky prostriedky. Neštíti sa spolčiť s fašistami a v túžbe opäť vyhrať voľby nadbieha v týchto zložitých časoch extrému. Šikanuje prezidentku, uráža našich zahraničných spojencov a ničí podporu Ukrajine,“ vyjadril sa europoslanec. Septembrové voľby preto budú podľa Bilčíka o tom, či na Slovensku dokážeme ochrániť hodnoty demokracie a slobody.

Viac..  Krajná pravica v Európe rastie. V eurovoľbách nám hrozí ďalšie prvenstvo

O mam

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices