wiezik
Michal Wiezik, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: European Union 2023.

M. Wiezik: Návrh F. Kuffu môže zvrátiť reformu národných parkov a ohroziť čerpanie 815 miliónov z Plánu obnovy

Europoslanec Michal Wiezik vyzýva poslancov a poslankyne NR SR, aby nehlasovali za návrh poslanca Filipa Kuffu, ktorý môže zvrátiť reformu národných parkov a ohroziť čerpanie peňazí z Plánu obnovy v hodnote 815 miliónov eur.Jeho zjavným cieľom je rozklad ochrany životného prostredia na úkor presadzovania súkromných záujmov. V tomto prípade lesníkov, poľovníkov a obchodníkov s drevom,“ vyhlásil Wiezik.

Ide podľa neho o deštrukciu úspešnej reformy národných parkov a radikálny odklon od spoločného úsilia členských štátov Európskej únie pri plnení klimatických cieľov, posilňovaní biodiverzity a obnove prírody. „Takéto návrhy sú hazardom s budúcnosťou Slovenska, so zachovaním prírodného bohatstva pre ďalšie generácie a vzďaľujú nás od vyspelej Európy,“ doplnil Wiezik.

Reforma národných parkov prešla ešte v roku 2021 o jeden hlas, pričom zaň vtedy hlasoval aj poslanec PS Tomáš Valášek. „Návrhy, ktoré sú na stole teraz, by jednu z mála úspešných reforiem tohto volebného obdobia vykuchali na nespoznanie. Apelujem na poslancov a poslankyne, aby sa na tomto hanebnom pokuse nepodieľali. Vyslali by tým veľmi nešťastný signál, že im na našej prírode vôbec nezáleží,“ skonštatoval Valášek.

Viac..  Peter Pollák o norme Euro 7: Automobilky dostali viac času

O mam

Odporúčame pozrieť

Eurokomisia pozitívne zhodnotila Plán pre Ukrajinu, umožní to miliardové platby

Európska komisia (EK) v pondelok prijala návrh vykonávacieho rozhodnutia Rady EÚ, ktorý pozitívne hodnotí Plán …

Consent choices