Švédskom nehoda vlaku pre zlé počasie. PHOTO: TASR

Severnú Európu zasiahli búrky; trajekty v Baltskom mori nepremávali

Veterné počasie a búrky na severe Európy spôsobili meškania v leteckej doprave, pozastavenie trajektových liniek v Baltskom mori, ako aj výpadky elektrického prúdu. V pondelok to uviedla agentúra AP, informuje TASR.

Trajektové linky medzi Poľskom a Švédskom, pevninským Nemeckom a ostrovmi Hiddensee a Rügen (Rujana) či medzi Nórskom a Švédskom museli byť v dôsledku nepriaznivého počasia pozastavené. Lotyšské médiá zasa informovali o silnom vetre s rýchlosťou až 108 kilometrov za hodinu a krúpach vo veľkosti golfovej loptičky, ktoré zasiahli obec Apgulde blízko lotyšskej metropoly Riga.

Dánska polícia zasa v príspevku na sociálnej sieti X uviedla, že počasie je i naďalej mimoriadne nepriaznivé. Miestny hasičský zbor vyzval obyvateľov Kodane, aby sa vyhýbali parkom a zalesneným oblastiam, keďže „kombinácia dažďom podmytej pôdy a búrok zvyšuje riziko vyvrátenia stromov“. Na juhu Nórska zasa úrady vydali najvyššie meteorologické výstrahy pred intenzívnymi zrážkami, bahennými zosuvmi či prívalovými povodňami.

Viac..  Predsedníčka EK zaželala Pellegrinimu úspech pri plnení nových povinností

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Vlani sa stalo v EÚ obeťami dopravných nehôd 20.400 ľudí, SR nad priemerom Únie

Európska komisia (EK) v piatok zverejnila predbežné údaje o smrteľných dopravných nehodách za rok 2023. …

Consent choices