Stefanec
Europoslanec a člen predsedníctva KDH Ivan Štefanec. PHOTO: © European Union.-EP.

Ivan Štefanec: Jadrová vojna by bola pre ľudstvo katastrofou

Svet si v dnešný deň, 9. augusta, pripomína 78. výročie zhodenia atómovej bomby na Nagasaki v Japonsku. Tomuto dátumu predchádzalo zhodenie atómovej bomby na Hirošimu. Po týchto udalostiach oznámilo cisárske Japonsko svoju definitívnu kapituláciu v II. svetovej vojne.

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH), ktorý zároveň pôsobí ako člen Delegácie Európskeho parlamentu pre vzťahy s Japonskom hovorí, že je potrebné pravidelne si uctievať pamiatku týchto obetí a zároveň eliminovať akékoľvek snahy, či vyhrážky vedúce k jadrovej vojne v dnešných časoch.

„Jadrová vojna by bola pre ľudstvo katastrofou. Našťastie k nej nedošlo počas Studenej vojny a po rozpade Sovietskeho zväzu sme sa optimisticky nazdávali, že časy nebezpečenstva jej vypuknutia sú preč. Bohužiaľ, dnes, agresívny vojnový režim v Moskve, frustrovaný z dobyvateľských neúspechov na Ukrajine, sa nám nehanbí vyhrážať použitím jadrových zbraní. Svedčí to o ich slabosti a zároveň naplno odhaľuje pravú tvár kremeľského režimu. Len spoločným jednotným postojom dokážeme takýmto hrozbám čeliť,“ hovorí europoslanec.

Viac..  Komisia poskytla Ukrajine 1,5 miliardy eur na preklenovacie financovanie

O mam

Odporúčame pozrieť

pollak

Europoslanec Pollák: Putin si musí byť vedomý toho, že jadrovú vojnu nemožno vyhrať

„Situácia z posledných dní vzbudzuje znepokojenie na všetkých stranách. Nebezpečné Putinove vyjadrenia po sérii ukrajinských …

Consent choices