orban
Orbán Viktor PHOTO: © European Union

Orbán odkázal EÚ, že Maďari nenechajú rozhodovať o svojom osude v zahraničí

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v stredu večer pricestoval do severomaďarského Ostrihomu na rokovanie poslancov parlamentných frakcií vládnych strán Fidesz-KDNP. Premiér a predseda Fideszu na Facebooku pri tejto príležitosti adresoval odkaz Bruselu, podľa ktorého Maďari nechcú nechať rozhodovať o svojom osude zahraničie, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

„Odporcovia Maďarska chcú krízu spôsobenú vojnou využiť na to, aby posunuli Maďarsko späť do éry (Ferenca) Gyurcsánya. Nenechajme rozhodovať o osude Maďarov v zahraničí!“ napísal Orbán. Gyurcsány bol premiérom za Maďarskú socialistickú stranu v rokoch 2004 až 2009. Hlavným bodom úvodného dňa neverejného rokovania má byť práve Orbánov prejav, ktorý sa má dotknúť aj budúcoročných volieb do Európskeho parlamentu a komunálnych volieb.

Viac..  Ženy musia mať plnú kontrolu nad svojimi sexuálnymi a reprodukčnými právami

Účastníci schôdzky prerokujú aj otázku ratifikácie vstupu Švédska do Severoatlantickej aliancie. V rámci tohto bodu si pozrú desaťminútový švédsky dokument s kritickým obsahom k demokracii v Maďarsku, na ktorý poukázali viacerí členovia maďarského kabinetu. Vstup Švédska do NATO schválili už všetky členské štáty okrem Turecka a Maďarska.

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Orbán: Voľby v USA a do Európskeho parlamentu môžu priniesť mier do Európy

Predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán sa domnieva, že tento rok môže nastať …

Consent choices