Michal Šimečka. PHOTO: FB MŠ.

Michal Šimečka: Vďaka vojenskej pomoci pre Ukrajinu dnes nestoja ruské tanky pri Užhorode

Robert Fico vie ako premiér vystupovať aj kultivovane a konštruktívne. S obsahom jeho dnešných vyhlásení však nemôžem súhlasiť. Na rokovaní Výboru pre európske záležitosti uviedol, že vojna na Ukrajine nie je naša vojna, my sa na ňu musíme pozerať slovenskými očami, a on ako premiér Ukrajine poskytne nulovú vojenskú pomoc. Obrazne povedané, už žiaden náboj, len nemocnice a odmínovanie. Pretože mier treba vyrokovať.

Nuž, ak by Ukrajinci nemali náboje, tak ten „mier“ by ruská armáda „vyrokovala“ nastúpená v tankoch priamo na slovenských hraniciach, niekde v Užhorode. Tiež som zástanca humanitárnej a civilnej pomoci. Lenže keď na vás každý deň útočia raketami a zabíjajú vaše deti a civilistov, výzvy na rokovanie s prázdnymi rukami príliš nepomáhajú. Práve preto potrebuje Ukrajina aj vojenskú pomoc, a len vďaka nej dnes Slovensko nesusedí priamo s režimom Vladimíra Putina. Z tohto pohľadu je vojna na Ukrajine aj našou vojnou, pretože sa bojuje okrem iného aj o bezpečnosť, suverenitu a prosperitu Slovenska. Nehovoriac o tom, že pomoc nášmu susedovi, ktorý je v práve a čelí brutálnemu agresorovi, je aj našou morálnou povinnosťou.

Viac..  Martin Hojsík: Obnova budov je súčasťou riešenia zníženia účtov za energie

Michal Šimečka /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

Komisia poskytla Ukrajine 1,5 miliardy eur na preklenovacie financovanie

Komisia vyplatila Ukrajine druhú splátku mimoriadneho preklenovacieho financovania v rámci nástroja pre Ukrajinu vo výške …

Consent choices