Ivan Štefanec, europoslanec /KDH, EPP/. PHOTO: © European Union 2022 - Source : EP

Ivan Štefanec: Právo pýtať sa premiéra aj nepríjemné otázky majú všetci novinári

Premiér Robert Fico dal preveriť povolenie na vstup a prácu novinárov z viacerých popredných slovenských médií, pričom ich označil za nepriateľské. Po tom čo sa médií zastala prezidentka Čaputová, svoju podporu im vyjadril aj europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH).

„Slobodné médiá sú súčasťou a zárukou slobodnej spoločnosti. Nemáme ich tu len tak pre nič za nič. Orgány verejnej moci si nemôžu vyberať komu budú poskytovať informácie o svojej činnosti a komu nie. Okrem toho, že Slovensko sa radí medzi demokratické štáty, povinnosť orgánov verejnej moci poskytovať informácie novinárom a verejnosti prikazuje aj zákon. Právo pýtať sa premiéra aj nepríjemné otázky majú všetci novinári,“ povedal líder slovenských europoslancov Európskej ľudovej strany Ivan Štefanec.

Citát z vyjadrenia premiéra Roberta Fica po schválení programového vyhlásenia vlády, na ktorý reaguje europoslanec:  „Včera som avizoval kroky proti nepriateľským médiám TV Markíza, Denník N, SME a portál Aktuality. Nech aspoň slúži ku cti týmto médiám, že sa otvorene hlásia k nenávisti a nepriateľstvu proti SMERU a tieto trendy s radosťou šíria. Dnes som rozhodol, že preveríme ich povolenie na vstup a prácu na úrade vlády, teda právo vstupovať na úrad a otravovať nás s ich otvoreným nepriateľstvom. Do rozhodnutia budú neželanými hosťami na úrade vlády.“

Viac..  EÚ sa dohodla na prísnejších obmedzeniach dovozu ukrajinských výrobkov

O mam

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Energetická náročnosť bývania sa musí zmenšiť, budúcnosť je fotovoltika

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices