Vladimír Bilčík, europoslanec /EPP/. PHOTO: European Union 2024.

Vladimír Bilčík: Vraj som sa stretol s agentom ruskej spravodajskej služby FSB, nenechajte sa zmiasť!

Vraj som sa stretol s agentom ruskej spravodajskej služby FSB. Ide o Srba Novicu Antića, šéfa srbských vojenských odborov. Tento týždeň o tom napísal európsky spravodajský portál Político článok, ktorý už postupne preberajú aj slovenské médiá. Toto je moje stanovisko k celej veci. 👉

Ako stály spravodajca Európskeho parlamentu pre Srbsko sa zúčastňujem na mnohých stretnutiach za účelom získavania relevantných informácií o fungovaní krajiny a regiónu západného Balkánu. Tieto stretnutia sú neoddeliteľnou súčasťou mojich povinností.
Stretnutie, ktoré spomína Político, zorganizovala Európska federácia odborov verejných služieb (EPSU) na tému zamestnanosti vojakov a vojnových veteránov a právnych sporov, ktoré s touto problematikou súvisia. Účasť Antića ako šéfa vojenských odborov bola v súlade s povahou stretnutia.

❗️Nemal som absolútne žiadne informácie o jeho údajných prepojeniach na ruskú spravodajskú službu FSB. Počas nášho stretnutia sme témy Ruska alebo Ukrajiny vôbec nerozoberali.

Keďže sa v Európskom parlamente zameriavam aj na boj proti hybridným hrozbám a zahraničnému zasahovaniu, som voči takýmto pokusom o ruské zasahovanie osobitne citlivý. Moja práca v europarlamente, hlasovania aj verejná komunikácia to jednoznačne potvrdzujú.

Viac..  Ivan Štefanec: Financie pre poľnohospodárstvo musia končiť na účtoch poľnohospodárov

❗️Zatiaľ sa nijako nepotvrdio, že Antić je ruský agent. Ak by to tak však bolo, jasne to ilustruje taktiku hybridnej vojny, ktorú ruský režim vedie proti EÚ od roku 2014. Pokútnymi spôsobmi sa snaží zdiskreditovať nositeľov demokratických hodnôt, aby nahlodával dôveru občanov a stupňoval chaos. Sleduje tým svoje chamtivé a agresívne ciele.

Nenechajme sa zmiasť!

Vladimír Bilčík, europoslanec /EPP/.

O red

Odporúčame pozrieť

Vladimír Bilčík: Rusku sme na poslednej plenárnej schôdzi pred eurovoľbami vyslali jasný signál

Poslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu • Dôveryhodné obvinenia, že niektorí …

Consent choices