dezinformacie
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Komisia spúšťa informačnú kampaň o rizikách dezinformácií pred eurovoľbami

Komisia spúšťa pred voľbami do Európskeho parlamentu súbor opatrení na zvýšenie informovanosti o rizikách dezinformácií a zahraničnej manipulácie s informáciami a zahraničného zasahovania. 

Spolu so skupinou európskych regulačných orgánov pre audiovizuálne mediálne služby (ERGA), ktorá združuje všetkých 27 nezávislých vnútroštátnych regulačných orgánov v oblasti audiovizuálnych služieb, spustila spoločnú komunikačnú kampaň s cieľom informovať občanov o súvisiacich rizikách, podporovať kritické myslenie a poskytovať praktické tipy, ako rozpoznať dezinformácie a bojovať proti nim.

 Videozáznam kampane bude k dispozícii vo všetkých členských štátoch vo všetkých 24 úradných jazykoch EÚ. Komisia takisto uverejňuje nový súbor nástrojov s praktickými usmerneniami pre učiteľov a pedagógov vrátane praktických návrhov, ktoré im majú pomôcť vysvetliť študentom a mladým ľuďom dezinformácie a manipuláciu s informáciami a umožniť im rozpoznať ich a bojovať proti nim. Okrem toho nová webová stránka poskytne jednotné prístupové miesto ku všetkým relevantným informáciám a zdrojom o strategickej komunikácii a boji proti dezinformáciám.

Viac..  Peter Pollák: Sám nikto nič v Európskom parlamente nedokáže zmeniť, preto ďakujem za pomoc a podporu. VIDEO

O mam

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík: Výsledok volieb je potešujúci, no nie je čas na veľké oslavy. VIDEO

Výsledok volieb je potešujúci, no nie je čas na veľké oslavy. Od zajtra sa začínajú …

Consent choices