Stefanec
Europoslanec Ivan Štefanec. PHOTO: Kancelária IŠ.

Ivan Štefanec: Slovensko si zaslúži európsku cestu

Už túto sobotu prebehnú na Slovensku voľby do Európskeho parlamentu, ktorými sa uzavrie séria volebných rokov, ktorá začala v roku 2022 voľbami do obecných, miestnych, mestských a krajských samospráv. Pokračovala v roku 2023 parlamentnými voľbami a následne v roku 2024 prezidentskými voľbami. Vďaka princípu klesajúcej proporcionality, ktorá zvýhodňuje najmenšie krajiny, Slovensku v novom volebnom období pribudne jeden mandát a tak bude mať namiesto štrnástich europoslancov už pätnásť zástupcov. Celkovo sa tak zvýši počet europoslancov zo 705 na 720. Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) zdôraznil dôležitosť a význam týchto volieb pre Slovenskú republiku.

„Eurovoľby sú dôležité pre fungovanie Európskej únie na medzinárodnej scéne, no budú mať dopad aj na množstvo konkrétnych praktických vecí v našich každodenných životoch, od práv spotrebiteľov, cez zvládnutie digitalizácie a umelej inteligencie, až po kvalitu výrobkov. Budú veľmi dôležité aj pre samotné Slovensko. Krajinu, ktorá je rozoštvaná a kde sa vraždí z politických dôvodov, či už ide o novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu, či atentát na premiéra Slovenskej republiky. Sme štátom pri ktorom sa v susednej krajine odohráva vojna a naši vládni predstavitelia hazardujú s podporou a ochranou našej vlasti od celého vyspelého demokratického sveta. Chcem, aby si Slovensko zvolilo reprezentáciu za ktorú sa vo Štrasburgu a v Bruseli nebude musieť hanbiť. Chcem, aby naša krajina išla demokratickou cestou, kde vládne spravodlivosť a právny štát, netoleruje sa korupcia, politici na verejnosti hovoria o výsledkoch svojej práce pre ľudí namiesto rozoštvávania obyvateľstva a kde je na prvom mieste bezpečnosť krajiny pred vojnou a skutočný mier. Svojimi nie len odbornými znalosťami, ale aj dlhoročnými skúsenosťami, reálnymi výsledkami, energiou, kontaktmi naprieč celou Európou, slušnosťou, spoľahlivosťou a reprezentáciou Slovenska na úrovni sa chcem v prípade znovuzvolenia do Európskeho parlamentu venovať aj rastu zamestnanosti a dôstojným mzdám, stabilným cenám energií, menšej byrokracii pre slovenských podnikateľov a farmárov, posilňovaniu bezpečnosti na cestách, právnemu štátu, bezpečnému Slovensku, či Erasmu+ pre seniorov a podnikateľov. Slovensko si zaslúži európsku cestu. Chcem silné Slovensko v bezpečnej Európe,“ povedal líder slovenských europoslancov Európskej ľudovej strany Ivan Štefanec.

Viac..  Slovensko poskytne do Fondu EÚ pre Ukrajinu päť miliónov eur

O mam

Odporúčame pozrieť

Stefanec

Ivan Štefanec: Súčasné Rusko je teroristický štát

Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) podporuje vyhlásenie predsedu …

Consent choices