Michal Wiezik, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Michal Wiezik: Príde mi zvrátené považovať tohtoročné mláďatá medveďa za ohrozenie života a zdravia obyvateľstva

Nie, nejdem hrať na city, nechcem vyvolávať emócie, len mi príde zvrátené považovať tohtoročné mláďatá medveďa za ohrozenie života a zdravia obyvateľstva.

“Spoločne s medvedicou boli eliminované aj všetky tri mláďatá. Problémová medvedica predstavovala ohrozenie zdravia obyvateľov obce a spôsobovala škody na majetku miestnych obyvateľov,“ uviedla Štátna ochrana prírody SR.”

Deje sa presne to, na čo sme upozorňovali. Na základe zmluvy poľovníci začali plošne strieľať medvede. Nie je zrejmé či ide o problematické jedince, nie je jasné aké preventívne opatrenia boli uplatňované a prečo zlyhali. Vôbec nie je jasné, či ide o legálny postup.

Akosi sa ignoruje, že ide o chránený druh, a jeho regulácia podlieha aj európskym smerniciam. Zastrelenie troch tohtoročných mláďat spoločne s ich matkou nie je s nimi zlúčiteľné.

Viac..  Michal Wiezik: Aktuálna situácia na Čiernom Balogu veľmi dobre ukazuje, čo môže so sebou priniesť masívna ťažba dreva. VIDEO

A je to vážnejšie než sa na prvý pohľad zdá. Pokútny odlov medveďov na Slovensku je dôkazom plazivého obchádzania zákonov a nerešpektovania pravidiel, čo je znakom rozvratu právneho štátu. A skupinka pri moci, je zjavne pri chuti.

Michal Wiezik, europoslanec /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

Michal Wiezik: Pozrite sa, ako to vyzerá, keď medveďa stretne Wiezik s Balážom. VIDEO

„Vraj ľudia rušia pobyty na horách. Boja sa Huliakových a Tarabových báchoriek o krvilačných medveďoch. …

Consent choices