Miriam Lexmann a Ursula von der Leyen. PHOTO: FB ML.

Miriam Lexmann: Presadzujem jasné priority, dôležitá zostáva spolupráca stredopravých frakcií

KDH má jasné požiadavky, ktoré som dnes tlmočila kandidátke na predsednícke kreslo Európskej komisie Ursule von der Leyen. Za najdôležitejšie považujeme:

▶️ Revíziu zákazu spaľovacích motorov a ďalších častí Green Dealu, ktoré škodia našej ekonomike a v konečnom dôsledku ani nepomáhajú efektívne chrániť naše životné prostredie.

▶️ Riadenie migrácie v tretích krajinách, čo sa ukázalo ako najlepšie udržateľné riešenie, na ktorého podporu sme vyzvali aj našu vládu.

Na presadenie týchto priorít je nevyhnutná spolupráca stredopravých frakcií Európskeho parlamentu, a to predovšetkým EPP a ECR. Túto spoluprácu som intenzívne budovala už v predošlom volebnom období.

Aby Únia efektívne presadzovala záujmy jej občanov a nevstupovala do výlučných kompetencií jednotlivých členských štátov, je formulácia jasnej stratégie pre nadchádzajúce volebné obdobie nevyhnutná ✅

Viac..  Branislav Ondruš: Nemôžeme investovať do predlžovania vojnového konfliktu na Ukrajine, trpí len obyvateľstvo. KOMENTÁR

Prioritou zostáva aj ekonomická a energetická bezpečnosť a bezpečnosť kritickej infraštruktúry. Rovnako je potrebná efektívnejšia podpora farmárov, od ktorej závisí naša potravinová sebestačnosť. Tvorba kvalitných pracovných miest a podpora osôb so zdravotným znevýhodnením je tiež téma, ktorá potrebuje pozornosť. V neposlednom rade je to aj ochrana náboženskej slobody.

Miriam Lexmann, europoslankyňa /KDH, EPP/.

O red

Odporúčame pozrieť

Miriam Lexmann: Baterkáreň v Šuranoch môže ohroziť podnikateľské aj životné prostredie v SR

BRATISLAVA / Výstavba čínskej baterkárne v Šuranoch spoločnosťou Gotion InoBat Batteries môže ohroziť automobilový priemysel …

Consent choices