Martin Hojsík, podpredseda EP. PHOTO: © European Union 2024 - Source : EP

PS: Znovuzvolenie Martina Hojsíka za podpredsedu EP je veľkým ocenením pre Slovensko aj pre naše hnutie 

Martin Hojsík z Progresívneho Slovenska sa opäť stal podpredsedom Európskeho parlamentu. Je to ocenenie jeho dlhoročného zápasu za kvalitné životné prostredie aj za hodnoty slobody a demokracie v celej Európe, vyhlásil predseda PS Michal Šimečka. „Martin je môj blízky kolega, boli sme spolu pri zakladaní PS a má veľký podiel na tom, že zelené témy sú súčasťou našej identity,“ vyzdvihol Šimečka.

Opätovné zvolenie Hojsíka do vedenia EP považuje predseda PS za ocenenie nielen pre krajinu, ale aj pre samotné Progresívne Slovensko. „Na jednej strane je tu premiér, ktorý je medzinárodne izolovaný, vylúčili ho aj jeho vlastní socialisti, a tak rozpráva o hrádzach proti liberalizmu a zostáva mu laškovanie s Orbánom aj Putinom. Na druhej strane je PS jednou z najsilnejších liberálnych strán v Európe. Od našich partnerov sme opäť dostali jasný signál o tom, že nás rešpektujú. A že úspešný projekt Európskej únie budeme utvárať spoločne,“ zdôraznil Šimečka.

Martin Hojsík po svojom zvolení uviedol, že tento úspech je nielen jeho, ale celého Slovenska.  „Potvrdzuje sa, že PS patrí do demokratického stredu Európy, a je rešpektovaným partnerom, ktorý dokáže pre ľudí na Slovensku prinášať jasné výsledky. V nadchádzajúcom volebnom období budú kľúčovými témami právny štát, zelená transformácia, ktorá pomáha ľuďom aj priemyslu, rozvoj regiónov, ale aj bezpečnosť. Nebudeme pri nich sedieť v kúte, ale formovať ich na celoeurópskej úrovni. Aj ja osobne urobím všetko nielen pre obranu, ale aj šírenie hodnôt liberálnej demokracie a slobody v Európe, vrátane Slovenska,“ uzavrel podpredseda Európskeho parlamentu Martin Hojsík.

Viac..  Martin Hojsík: Je nevyhnutné, aby sme Ukrajinu nenechali padnúť

O mam

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík o maďarskom predsedníctve: Viktor Orbán robil návštevou Moskvy len show

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Europoslanci …

Consent choices