Katarína Roth Neveďalová, europoslankyňa /SMER-SD/. PHOTO: FB KRN.

Katarína Roth Neveďalová: Dnešok mi zostane v pamäti ako jeden z dní, ktoré dávajú energiu a dobrý pocit

PRAVDA O OSLAVE SNP

Dnešok mi zostane v pamäti ako jeden z dní, ktoré dávajú energiu a dobrý pocit. Oslavy 80.výročia Slovenského národného povstania (opäť) v Banskej Bystrici boli jednoducho úžasné, dôstojné, velkolepé a dojemné.

Tisíce ľudí zo všetkých kútov našej vlasti, ktorí merali cestu do Banskej Bystrice si oslavy neskutočne užili, tak ako aj ja. Stretla som dnes veľké množstvo usmiatych, spokojných, hrdých Slovákov, ktorí prišli vzdať česť ľuďom, ktorí sa nebáli a napriek neistému výsledku sa rozhodli, že radšej zomrú v nerovnom boji ako sa sklonia. A som rada, že niektorí preživší nás dnes osobne poctili svojou prítomnosťou ako symboly nezlomnosti a hrdosti, ktorí slúžia ako inšpirácia aj pre nás.

Oceňujem, že si SNP prišli uctiť politici rôznych strán, naprieč spektrom. Odkaz povstania patrí nám všetkým. Všetkým, ktorí si ho ctíme a uchováme ho pre ďalšie generácie.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: O podpore vinárov

Treba sa poďakovať veľkému počtu ľudí, ktorí sa na príprave a realizácii osláv podieľali. Od ranného pietneho aktu kladenia vencov až po večerné gala s ohňostrojom Bolo to úžasné a som veľmi hrdá, že som dnes mohla byť pri tom.

… a premúdrelé komentare a stĺpčeky ľudí, ktorí tam ani neboli, lebo radšej sedeli doma a pľuli od zloby na obrazovku si našu pozornosť vôbec nezaslúžia.

Katarína Roth Neveďalová, europoslankyňa /SMER-SD/.

O red

Odporúčame pozrieť

Katarína Roth Neveďalová: Nová poľnohospodárska politika musí byť viac racionálna, platby na východ musia byť dorovnané

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Strategický …

Consent choices