Ľudovít Ódor, europoslanec /PS, RE/. PHOTO: redakcia/red.

Ľudovít Ódor zo Štrasburgu k premiérovým vyjadreniam: Neboli schopní vymyslieť nič na šetrenie, všetko pôjde na úkor ľudí

Bývalý premiér úradníckej vlády a súčasný europoslanec (Obnovme Európu/Progresívne Slovensko) dnes v Štrasburgu reagoval na výroky Roberta Fica týkajúce sa konsolidácie.

„Zdá sa mi, že pánovi Ficovi sa už veľmi nechce a neschopnosť a babráctvo chce zakryť vymyslenými príbehmi. My sme prišli ako vláda odborníkov v máji 2023 a na ten rok pripravoval rozpočet ešte pán Heger, s deficitom 6,4 percenta.  Odišli sme v októbri a za ten rok bol deficit 4,9 percenta,“ vyhlásil. Pripisuje to tomu, že úradnícka vláda bránila ďalším výdavkom a zamerali sa len na to podstatné. „Snažili sme sa upozorniť práve poslancov, aj tých vládnych, aby sa skončilo to eldorádo pred voľbami a obrovské rozdávačky, ktoré sme videli v parlamente. Chceli sme ich brzdiť,“ vyhlásil Ódor.

Pripomenul, že vo funkcii boli päť mesiacov a Robert Fico a jeho koaliční partneri vládnu už raz tak dlho. „To, čo medzitým dokázal, je zvýšiť deficit z tých 4,9 na tento rok na 6 percent. A ešte sme mu tam aj nechali lego kocky, teda takmer sto opatrení, čo s tým deficitom môže robiť. Za desať mesiacov nebol schopný vymyslieť nič na šetrenie,“ dodáva.

Viac..  Juraj Nociar je od 1. októbra novým vedúcim Stáleho zastúpenia SR pri EÚ

Pokiaľ ide o konsolidačné opatrenia, ktoré včera predstavila koalícia, je bývalý premiér skeptický. „V tých opatrenich žiadne šetrenie nie je, všetko pôjde na úkor ľudí a ľudia si to budú musieť zaplatiť,“ konštatuje Ľudovít Ódor.

O red

Odporúčame pozrieť

Ľudovít Ódor o dôvodoch, prečo životná úroveň na Slovenku nižšia ako v iných členských krajinách. KOMENTÁR

Počas socializmu sme žili všetci za ostnatým drôtom. Po 2. svetovej vojne sme mali zhruba …

Consent choices