Viktor Orbán
Maďarský premiér Viktor Orbán. PHOTO: © European Union- EP.

EPP poslala Orbánovi odkaz: „Oživme európsku budúcnosť Maďarska“

Stranícka skupina Európska ľudová strana (EPP) poslala v priebehu týždňa už druhý kritický odkaz týkajúci sa predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána.

Európski ľudovci tentokrát zverejnili na sociálnej sieti X fotku dievčatka s maďarskou vlajkou v ruke s výzvou „Oživme európsku budúcnosť Maďarska!“ Upozornil na to v nedeľu webový portál atv.hu, informuje spravodajca TASR v Budapešti. „Maďari si zaslúžia dobré vedenie. Vedenie, ktoré bojuje proti korupcii. Vedenie, ktoré ich privedie späť do Európy,“ píše sa v statuse EPP s hashtagom „Orbán“ s dodatkom, že
Maďarsko si zaslúži byť v srdci EÚ. Portál pripomína, že EPP vedená Manfredom Weberom v utorok na Facebooku napísala, že Orbán by mal odísť. V statuse ďalej EPP uviedla, že nadišiel čas priviesť Maďarsko späť bližšie k Európe a dať mu šancu zotaviť sa z následkov zlého vedenia.

Orbán po rozprave EP v Štrasburgu v utorok vyhlásil, že predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a Weber chcú zvrhnúť maďarskú vládu. V piatok v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth rádió potom povedal, že za snahami o jeho odvolanie a o výmenu maďarskej vlády je vojna a niekoľko ďalších vecí. „EPP si predstavuje takú Európu, ktorá je zlá pre Maďarov. Proti tomu už roky bojujem so svojou vládou,“ zdôraznil.

Viac..  ČR chce, aby sa znížili emisné ciele EÚ, sú podľa nej príliš ambiciózne

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Magyar: Orbán urobil z Maďarska najchudobnejšiu a najskorumpovanejšiu krajinu EÚ

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán sa teraz pokúša stavať do úlohy záchrancu Maďarov, pričom výsledkom …

Consent choices