stavba
Ilustračné PHOTO: © European Union-EP.

Odborníci vedeli, že most v Janove je oslabený už mesiace pred zrútením

JANOV / Odborníci už vo februári zistili, že pevnosť mosta v Janove je v dôsledku korózie kovových lán držiacich konštrukciu oslabená o 20 percent. Napriek tomu nezasiahli.

Tieto skutočnosti boli teda známe už mesiace predtým, ako sa most minulý týždeň zrútil, informoval v pondelok taliansky magazín L’Espresso.

Napriek tomu „ani ministerstvo, ani diaľničná spoločnosť nikdy nepovažovali za potrebné obmedziť dopravu, odkloniť ťažké kamióny, znížiť počet jazdných pruhov z dvoch na jeden alebo znížiť rýchlosť,“ uviedol magazín.

Autentické video

Veľká časť mosta Morandi v Janove sa zrútila 14. augusta počas prudkého lejaku. V jeho troskách zahynulo 43 ľudí a ďalších 600 obyvateľov domov nachádzajúcich sa pod narušenou stavbou muselo preventívne opustiť svoje domovy.

Talianska finančná polícia v pondelok zverejnila zábery z bezpečnostných kamier. Videozáznam natočený z dvoch rôznych uhlov ukazuje silné dažde na mieste tragédie. Na videách tiež vidieť autá a ľudí, ktorý popri pilieroch mosta prechádzajú chvíľu predtým, ako sa na zem zrútia obrovské kusy betónu. Potom vidieť na kamere už len prach po páde.

Viac..  Europoslankyni Miriam Lexmann udelili štátne vyznamenanie Arménskej republiky

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices