komisia
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Do formovania Európskej zelenej dohody sa môže zapojiť aj verejnosť

Cieľom zapájania verejnosti je, aby vedľa vládnych politikách a reguláciách zohrali svoju úlohu aj obyčajný ľudia.„V rámci konzultácie môžu svoje názory vyjadriť všetci občania a organizácie.“Píše sa na stránke EK.

„Podnety z tejto verejnej konzultácie budú slúžiť na formovanie paktu pred jeho spustením, ku ktorému dôjde ešte pred konaním konferencie Organizácie Spojených národov o zmene klímy (COP26) v novembri 2020 v Glasgowe.“ informuje komisia na svojej stránke.

Viac..  Scholz varoval pred voľbami do EP pred nárastom pravicového populizmu

Dotazníky sú určené podľa komisie aj pre „podniky, zväzy, organizácie občianskej spoločnosti, vzdelávacie organizácie, skupiny spotrebiteľov, výskumno-inovačné organizácie, ako aj jednotlivých občanov vrátane mládeže.“ Online dotazník môžete vyplniť TU

O Marco Németh

Naším najmladším kolegom je Marco Németh. Je študentom osemročného gymnázia a Milestone Institute v Budapešti. Marco je autorom knihy Európa v Kocke, ktorá zjednodušene vysvetľuje fungovanie Únie, a zachytáva náš život v nej. Vo svojich článkoch prináša informácie o najaktuálnejších udalostiach z domova, zo sveta a najmä z Európskej únie.

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Európsky parlament prijal pravidlá o ľudských právach a životnom prostredí pre firmy

Európski poslanci schválili v stredu nové pravidlá, ktoré zaväzujú firmy zmierniť ich negatívny vplyv na …

Consent choices