simecka
Michal Šimečka, europoslanec a podpredseda Európskeho parlamentu /PS, RE/. PHOTO: archív MŠ.

M. Šimečka: Sledujeme vznik konzervatívno-fašistickej koalície Igora Matoviča

Podpredseda Európskeho parlamentu a predseda strany PS, Michal Šimečka, sa vyjadril k zajtrajšiemu hlasovaniu o tzv. protiinflačnom balíčku:

„Hovoria, že im ide o rodinu, ale nie je to pravda. V skutočnosti sledujeme vznik konzervatívno-fašistickej koalície Igora Matoviča s Kotlebovcami, Kuffom, Tarabom a Borisom Kollárom.

Pod zámienkou boja proti inflácii si skúšajú spojenectvo, ktoré môže skončiť poľským scenárom.  V ohrození sú práva žien, LGBTI ľudí, jednoducho každého, kto sa nezmestí do ich ideologickej rovnice otec – mama – dieťa. Ak protiinflačný balíček Igora Matoviča naozaj prejde vďaka hlasom Kotlebovcov, potom už bude možné všetko. Nikto z nás nevie, čo im za podporu sľúbil.

Navyše, Matovičov geniálny nápad rodinám v realite vôbec nepomôže. Chudobným rodinám nepomôže daňový bonus, tým bezdetným nepomôžu rodinné prídavky, a peniaze naopak dostanú bohatšie rodiny, ktoré ich vôbec nepotrebujú. Matovičov balíček zároveň spôsobí obrovský výpadok príjmov pre samosprávy, ktoré budú musieť zatvárať materské školy či sociálne služby.

Viac..  Europarlament prijal smernicu o práci pre digitálne platformy

Preto apelujem na všetkých liberálnych poslancov a poslankyne v Národnej rade, aby tento megalomanský plán Igora Matoviča odmietli. Týka sa to aj členov klubu Obyčajných ľudí. Inak budú mať na svedomí legitimizáciu fašistov, rozvrat verejných financií, likvidáciu slovenských samospráv. A kto na to v skutočnosti doplatí? Slovenské domácnosti a rodiny, tie tradičné aj pestrofarebné, jednoducho všetci.“

O mam

Odporúčame pozrieť

pollak

Peter Pollák: Sme súčasťou najväčšej európskej politickej rodiny

Európski priatelia ocenili náš odvážny a úprimný zápas o spravodlivý štát. Silné Slovensko potrebuje silné …

Consent choices