Švédskom nehoda vlaku pre zlé počasie. PHOTO: TASR

Severnú Európu zasiahli búrky; trajekty v Baltskom mori nepremávali

Veterné počasie a búrky na severe Európy spôsobili meškania v leteckej doprave, pozastavenie trajektových liniek v Baltskom mori, ako aj výpadky elektrického prúdu. V pondelok to uviedla agentúra AP, informuje TASR.

Trajektové linky medzi Poľskom a Švédskom, pevninským Nemeckom a ostrovmi Hiddensee a Rügen (Rujana) či medzi Nórskom a Švédskom museli byť v dôsledku nepriaznivého počasia pozastavené. Lotyšské médiá zasa informovali o silnom vetre s rýchlosťou až 108 kilometrov za hodinu a krúpach vo veľkosti golfovej loptičky, ktoré zasiahli obec Apgulde blízko lotyšskej metropoly Riga.

Dánska polícia zasa v príspevku na sociálnej sieti X uviedla, že počasie je i naďalej mimoriadne nepriaznivé. Miestny hasičský zbor vyzval obyvateľov Kodane, aby sa vyhýbali parkom a zalesneným oblastiam, keďže „kombinácia dažďom podmytej pôdy a búrok zvyšuje riziko vyvrátenia stromov“. Na juhu Nórska zasa úrady vydali najvyššie meteorologické výstrahy pred intenzívnymi zrážkami, bahennými zosuvmi či prívalovými povodňami.

Viac..  Eurovoľby: ísť voliť znamená chrániť demokraciu

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

klima, oteplovanie

Apríl bol najteplejší v histórii meraní. Európa sa zohrieva najrýchlejšie zo všetkých kontinentov

Tohtoročný apríl bol najteplejším štvrtým mesiacom roka od začiatku meraní a jedenástym najteplejším mesiacom v …

Consent choices