Noc literatúry. PHOTO: FB Zastúpenie EK na Slovensku

Pozvánka na Noc literatúry 2024

V stredu 15. mája 2024 v Bratislave a ďalších 14 slovenských mestách uskutoční 16. ročník podujatia Noc literatúry 2024.

Podujatie je vrcholom osláv 20. výročia vstupu Slovenska do EÚ, ktoré organizuje České centrum Bratislava spolu so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku, členmi siete EUNIC a ambasádami rôznych európskych krajín. Zastúpenie Európskej komisie tento rok vybralo ukážku z knihy Domoviny, ktorú napísal britský historik, novinár a profesor na Oxfordskej univerzite Timothy Garton Ash. V preklade Petra Tkačenka ju vydalo vydavateľstvo N Press.

Úryvok si budete môcť vypočuť v podaní Richarda Stankeho. „Veľmi sa tešíme, že môžeme spoluorganizovať Noc literatúry v Bratislave, pretože literatúra nám poskytuje jedinečný náhľad do rozmanitých kultúr, jazykov a príbehov, ktoré spoločne vytvárajú našu európsku identitu. Pozývame všetkých, aby sa k nám pridali na tejto jedinečnej literárnej ochutnávke a prišli si vypočuť úryvky z aktuálnych európskych diel v podaní nadaných hercov,“ povedal o podujatí vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimír Šucha.

Viac..  Týždeň v EP: Podpora Ukrajiny, Sacharovova cena a príprava na plenárne zasadnutie

O mam

Odporúčame pozrieť

kniha

Zastúpenie EK na Slovensku pozýva: Noc literatúry 2023

Pozývame vás na 15. ročník Noci literatúry 2023, ktorý sa uskutoční v stredu 17. mája v sedemnástich slovenských …

Consent choices