Martin Hojsík a Urusla von der Leyen. PHOTO: FB MH.

Martin Hojsík: My chceme spolutvoriť Európu, nechceme a nebudeme len do počtu

Zodpovednosť.

Spolutvoriť budúcnosť Európy, znamená spolutvoriť aj tú slovenskú. Preto bolo pre nás v PS od začiatku dôležité prepojenie s partnermi naprieč EÚ. Nesedieť v kúte, ale presadzovať sľúbené a to nie len do priorít frakcie ale aj do programu novej Komisie.
Som rád, že som sa s Ursulou von der Leyen mohol stretnúť. Bolo to plodné stretnutie, kde sme hovorili o tom s akými prioritami sme prišli my.

Priority ako:

🇸🇰Presadenie viac priamych možností pre regióny získavať európske zdroje tak, aby smerovali čo najviac priamo do regiónov. Teda aby o všetkých peniazoch pre mestá a obce nerozhodovala len centrálna vláda v Bratislave.

💶🌍 Potrebujeme viac poporiť využitie zelenej energie domácnosťami ako aj hĺbkovú obnovu verejných budov a bytových domov, čo znižuje našu závislosť od dovozu plynu, šetrí peňaženky občanov Slovenska a prispieva k čistejšiemu ovzdušiu. Ochrana klímy a prírody musí pomocť aj peňaženkám ľudí a sile nášho priemyslu.

🧑‍⚖️Rovnako trváme na tom aby komisia aj naďalej potláčala nedemokratické tendencie a chránila demokraciu a právny štát rovnako všade v Európe, a teda aj na Slovensku. Podporujeme európske iniciatívy za zachovanie a posilnenie demokracie, právneho štátu, ochranu ľudských práv a nezávislosť médií. Odmietame útoky na novinárky a novinárov a démonizovanie mimovládnych organizácií, na ktorých činnosť prispieva EÚ alebo členské štáty.

Viac..  Miriam Lexmann: Baterkáreň v Šuranoch môže ohroziť podnikateľské aj životné prostredie v SR

My nechceme čakať na to kým naše problémy vyrieši za nás niekto iný. Nie, my chceme spolutvoriť Európu, nechceme a nebudeme len do počtu. My sa zodpovednosti, na rozdiel od iných, nebojíme a urobíme všetko preto aby sme presadili čo najlepšie riešenia pre Slovensko a pre Európu.

Martin Hojsík, europoslanec /PS, RE/.

O red

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík o maďarskom predsedníctve: Viktor Orbán robil návštevou Moskvy len show

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Europoslanci …

Consent choices