unia kapitalovych trhov
Ilustračné PHOTO: © European Union.

Európske akciové trhy ukončili obchodovanie zmiešanými výsledkami

Európske akciové trhy ukončili utorkové obchodovanie zmiešanými výsledkami. Na jednej strane sa trhy stále snažia zhodnotiť situáciu svetovej ekonomiky, najmä vzhľadom na vývoj v USA, na druhej náladu na trhoch ovplyvnili kvartálne výsledky viacerých firiem, ako aj vývoj geopolitickej situácie. Informovala o tom agentúra DPA.

Paneurópsky akciový index Stoxx 600 ukončil obchodovanie rastom o 0,29 %. V podobnom rozsahu uzatváral aj hlavný index londýnskej burzy FTSE 100. Ten na záver obchodovania zaznamenal rast o 0,23 %. Naopak, hlavný index burzy vo Frankfurte nad Mohanom DAX ukončil obchodovanie miernym poklesom o 0,09 %. Pokles v závere obchodovania zaznamenali aj kľúčový index parížskej burzy CAC 40 a švajčiarskej burzy SMI. V prvom prípade pokles dosiahol 0,27 % a v druhom 0,28 %.

Viac..  Nová Európska komisia: Šefčovič bude riadiť obchod a hospodársku bezpečnosť EÚ

Z ďalších trhov ukončili obchodovanie rastom napríklad trhy v Rakúsku, Belgicku, Holandsku, Fínsku, ale aj v Rusku. Naopak, v prípade Írska, Poľska, Španielska, Portugalska, Švédska či Turecka uzatvorili poklesom.

(TASR)

O mam

Odporúčame pozrieť

Odstúpenie J. Bidena z boja o Biely dom posilnilo európske trhy

Európske akciové trhy zaznamenali v pondelok rast a zotavili sa z výrazných strát, ktoré zaznamenali …

Consent choices